La línia a seguir ha estat congelar i anar a la baixa amb els preus dels espectacles. Això es pot fer, segons han explicat, gràcies a que els artistes han baixat els preus i al fet que la Generalitat també ha incrementat les facilitats.
El regidor de cultura, Miquel Colom, ha explicat que enguany han apostat per artistes catalans a l'hora de triar els espectacles. Des de l'ajuntament prefereixen posar les entrades a preus baixos i assumir el dèficit perquè així més gent tingui accés a la cultura, perquè volen aconseguir que 'el preu no sigui una excusa per consumir cultura ni que sigui una cosa de minories'.
El programador d'activitats culturals del consistori, Andreu Campillo, ha manifestat que estan fent un esforç perquè les propostes arribin a més gent. D'altra banda, ha afegit que el públic de la Seu d'Urgell cada cop 'és va fent més entès i sap més el que va a veure i perquè ho va a veure'.
Colom ha reivindicat que seria molt important per la Seu d'Urgell poder disposar d'un teatre-auditori en condicions per tal de programar espectacles de gran format i no només acústics i de poca posada en escena com fins ara. El regidor ha afegit que amb una infraestructura així seria més fàcil fidelitzar el públic, tema que els preocupa molt, tot i que en els darrers anys s'ha doblat el nombre d'espectadors. Aquest increment s'ha notat sobretot entre el públic infantil i familiar, ja que darrerament ha pujat el nivell de posada en escena d'aquest tipus de programacions.
Des de l'ajuntament estan treballant també perquè el públic preadolescent i adolescent prengui l'hàbit de consumir cultura. Consideren que aquestes franges d'edat queden fora de la programació, i volen fer alguna cosa perquè tinguin interès pels actes culturals programats per adults, fent-los arribar informació anticipada dels arguments i dels artistes i així fomentar el seu interès.
D'altra banda, des del consistori estan satisfets per la iniciativa que ha posat en marxa la Generalitat de programar un catàleg públic d'espectacles pels ajuntaments, que porten aplicada una bonificació directa del 30 al 45%.
La programació comença aquest divendres amb una producció de l'auditori de Barcelona de música de cançó d'autor, 'Brel, 30 anys'. D'entre els espectacles, pel seu caràcter innovador destaca 'Pintant cançons'. És una barreja d'arts visuals i música interpretada pel quintet Joana Font i pintada per un seguit d'artistes de l'Alt Urgell i del Pallars. Per a les sessions escolars, Campillo ha volgut destacar 'La lluna d'en Joan' de TTP teatre, i per al públic jove, dos espectacles de dansa contemporània i Hip Hop de la companyia 'The Quiz'.
Imatge de la roda de premsa d'avui. Imatge de la roda de premsa d'avui.