L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la totalitat dels sectors econòmics del municipi afectats (sector terciari, residencial, transport i tractament de residus) hauran de reduir un total de 11.041,56 tones de CO2, per tal d'assolir l'objectiu de reducció del 20% establert en el Pacte d'Alcaldes abans de l'any 2020.
Aquesta és la primera conclusió que es desprèn de l'inventari d'emissions de gasos d'efecte hivernacle que es van presentar ahir al vespre a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell la qual s'emmarca en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) de la capital alturgellenca. Aquest inventari d'emissions de diòxid de carboni assenyala que l'any 2005, el municipi de la Seu d'Urgell va emetre 55.207,79 tones de CO2.
Una altra de les conclusions de l’inventari és que la principal font emissora de CO2 actual són els combustibles líquids, que representen el 47,11% de les emissions, i que els sectors que contribueixen amb més emissions són el transport, seguit del domèstic, causants del 36% i el 31% de les emissions actuals respectivament.
Durant la presentació del PAES, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va remarcar que “com a ciutat cal que ens comprometem a millorar el futur del nostre planeta, i deixem a les properes generacions un món més sostenible”. En aquest sentit, 'alcalde urgellenc va assenyalar també que “més enllà de les paraules calen compromisos concrets, i aquest PAES esdevé el compromís de la ciutat de la Seu de reduir en un 20% les emissions de CO2 a l'any 2020”.
Mesures proposades per la reducció d'un 20% de CO2 l'any 2020
Fruit de l’inventari municipal de consums energètics i d’emissions de CO2 i de la diagnosi energètica s’ha definit una proposta de mesures que ha de permetre la reducció d’un 20% de les emissions de gasos efecte hivernacle l’any 2020.
Així doncs, el PAES preveu un seguit d’accions que impulsarà l’Ajuntament de la Seu d'Urgell i que afecten als edificis municipals, a la flota de vehicles o a l’enllumenat públic. D’entre aquestes actuacions previstes hi destaquen la substitució de làmpades dicroiques o fluorescents per altres amb tecnologia led, la instal·lació de dispositius d’aturada automàtica, la substitució de làmpades de vapor de mercuri per halogenurs metàl·lics o tecnologia led en l’enllumenat públic o la producció local d’energia en fonts renovables com la instal·lació de plaques fotovoltaiques o calderes de biomassa.
També es realitzaran campanyes de sensibilització a la ciutadania per minimitzar el consum d’energia al sector domèstic. En aquest sentit, el Pla també recull un seguit d’accions que ha de realitzar la ciutadania en els seus domicilis, d’entre aquestes es pot destacar la substitució de l’enllumenat actual per un altre més eficient, substitució electrodomèstics per altres energèticament més eficients, o consumir energia de fonts renovables com la instal·lació de calderes de biomassa, o compra d’energia verda.
Per a més informació sobre el PAES de la Seu d’Urgell es pot accedir a la pàgina web de l’Ajuntament: http://www.laseu.cat/viu/medi-ambient/pla-d2019accio-per-a-l2018energia-sostenible-paes
La Seu d'urgell haurà de reduir onze mil tones de diòxid de carboni
Amb mesures com la instal·lació d'enllumenat de baix consum i renovació de la flota de vehicles. També es realitzaran campanyes de sensibilització a la ciutadania per minimitzar el consum d’energia al sector domèstic.
ARA A PORTADA
Publicat el 21 de febrer de 2014 a les 15:13
Et pot interessar
-
Societat Lleida tanca una de les festes majors «més participades dels darrers deu anys»
-
Societat Lleida posarà en marxa un banc de finques agràries per promoure l'Horta
-
Societat Aquests són els millors kebabs de Lleida
-
Societat Alerta per temps violent aquest divendres a la tarda a Ponent
-
Societat Precinten un restaurant de Lleida després de detectar-hi un ratolí
-
Societat El bisbe de Lleida destaca la «interpretació dels signes dels temps» que té Lleó XIV