Torrons i Mel Alemany ha elaborat un torró amb mel, oli i avellanes crues que podria ser l'origen del torró actual. La recepta d'aquest torró es remunta al segle XIII i ha estat documentada per la historiadora Montserrat Cobero, que reprodueix un àpat festiu del Monestir de Sant Cugat del Vallès, que apareix documentat al costumari de l'entitat, a l'entorn del 1220.
Amb les aportacions històriques d'aquest dolç, s'ha elaborat una interpretació en forma de postres, que elimina el torrat de les avellanes i hi incorpora l'oli d'oliva i per tant, presenta com a únics ingredients les avellanes crues, saltejades amb oli d'oliva i mel caramelitzada.
El torró es podrà tastar a l'àpat que s'organitza al Monestir de les Avellanes el proper 8 de juliol en el marc de les X Jornades d'Història de l'Església i la religiositat.
Recreen a Lleida un torró del segle XIII
Es presenta en forma de postre i s'ha elaborat segons la documentació aportada per la historiadora Montserrat Cobero, amb mel, oli d'oliva i avellana com a únics ingredients
ARA A PORTADA
Publicat el 04 de juliol de 2019 a les 11:35
Et pot interessar
-
Societat Tàrrega obre una nova estació d'autobusos connectada amb el tren
-
Societat La Lleteria de Juneda tanca per inviabilitat econòmica després de més de deu anys
-
Societat Avís per calor intensa aquest dijous a Ponent
-
Societat Un petit municipi de l’Alt Urgell recupera els «motarrots» per reforçar la identitat local
-
Societat Boí Taüll torna a competir per ser la millor estació d'esquí de l’Estat
-
Societat Menys robatoris i més seguretat: així actuen els Mossos al món rural