De l'original, d'època medieval, solament en queda trossos residuals i el refà amb còdols trets dels rius de la zona seguint el mateix disseny que l'original. Pel que fa al campanar d'Arcalís ha construït la coberta donat que des de fa més de 50 anys no en tenia. Les lloses de la zona han estat les protagonistes.
Refer el terra medieval de l'església de Ginestarre és una feina laboriosa. David Marzó explica que ell i un company durant dies s'han hagut de passar hores passejant per les voreres dels rius de la comarca en busca de còdols. Marzo diu que el complicat ha estat trobar milers de còdols de la mateixa mida i d'un color similar. Un cop recopilats els còdols s'han hagut de destriar depenent de la mida. La feina de la col·locació seguint el dibuix original és totalment manual i l'únic que fan servir per unir-les és sorra fina i cops de martell. Les pedres es col·loquen verticalment perquè quedi un efecte de catifa de pedra.
Marzo explica que tot el treball és en sec i solament al acabar la catifa es mulla per deixar-ho net i que la sorra quedi més forta amb les pedres en assecar-se donat que la sorra està barrejada amb una mica de ciment. Per aprendre la tècnica diu que ha visitat esglésies que encara conserven el terra de còdols de riu originals com la de Benante, al Pallars Sobirà.
A Arcalís ha refet el llossat del campanar. David Marzo explica que la gent del poble no se'n recorda d'haver-lo vist mai. En aquest cas les protagonistes han estat les lloses de la zona i el treball de la forja per la creu que corona el teulat. Marzó explica que no s'ha utilitzat ni grua ni bastida per construir-lo i ho han fet amb una estructura de fusta per la part interior del campanar. Aprofitant que han fet el llosat també han construït un cinturó de formigó amb sanefes utilitzant tècniques tradicionals per trencar amb la monotonia del campanar. El llossat que s'ha fet és de 4,5 metres.
Marzo diu de les lloses antigues del país, difícils de trobar actualment, que són molt més resistents que les que porten de fora. David Marzo explica que utilitzar mètodes antics de treballar i recuperar les tècniques antigues ajuda a tornar a recuperar l'estètica tradicional en l'edifici. Marzo diu que reutilitza els materials que s'utilitzaven antigament per donar l'efecte de vell. Amb la reconstrucció del llossat del campanar diu que s'ha restablert la integritat de l'edifici.
Dos artesans col·locant còdols de riu al terra de l'església. Dos artesans col·locant còdols de riu al terra de l'església. Foto: Marta Lluvich.