Cap de setmana de coca i mató als peus de Montserrat

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba al quart de segle

Publicat el 26 d’octubre de 2018 a les 09:53
Actualitzat el 26 d’octubre de 2018 a les 09:54
Monistrol de Montserrat va estrenar el 1994 la Fira de la Coca i el Mató per posar en valor dos productes del territori. Es tracta del conegut mató de Montserrat –elaborat a Marganell- i les coques artesanes de Monistrol. D'això ja en fa 25 anys i aquest cap de setmana se'n celebra una nova edició.
[nointext]
Coca i mató seran els protagonistes d'un esdeveniment que té com a gran atractiu que se celebra als peus de Montserrat. La fira aplegarà un total de 73 parades al centre de la vila: 60 de productes agroalimentaris i artesanals i 13 d'entitats i associacions d'aquest municipi del sud del Bages. Enguany, hi haurà diverses activitats especials per commemorar el primer quart de segle de l'esdeveniment: animació per totes les edats, mostres de cultura popular i tradicional, activitats esportives, tallers de cuina amb degustació i xerrades gastronòmiques i concerts, entre altres.

A banda de la coca i el mató, també es podrà comprar i degustar altres productes propis de l'entorn de l'emblemàtic massís: tomàquets de rosa, aromes de Montserrat, embotits del Bruc, dolços de Collbató així com formatges i productes làctics, torrons, xocolates, dolços i productes de pastisseria, mel i hidromel, olives, castanyes i garapinyades, caves i vins artesans, cervesa ecològica i destil·lats, entre altres.

A més, els restaurants de la vila cuinaran durant el cap de setmana menús especials de fira, amb plats elaborats amb mató i productes de proximitat.

Inauguració amb la consellera

La inauguració de la XXV Fira de la Coca i el Mató de Monistrol se celebrarà aquest dissate a les 12 del migdia a la plaça de la Font Gran. Comptarà amb la presència de Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Consulta el programa complet de la Fira de la Coca i el Mató