El Kursaal presenta un Toc de Teatre amb 4 muntatges de qualitat per al segon semestre del 2009

Inclourà els espectacles ‘Els nois d’història’ dirigida per Josep M. Pou, la comèdia ‘Cancún’, el ‘Hamlet’ que dirigeix Oriol Broggi, i ‘Brokers’ de la companyia Yllana.

Publicat el 03 de juliol de 2009 a les 12:18
La sala gran del teatre Kursaal de Manresa acollirà durant la segona temporada de l’any 2009  un total de 4 espectacles dins de l’habitual Toc de Teatre. Es tracta de 4 muntatges ben diferents, amb repartiments de luxe i de gran qualitat que es podran veure al Kursaal entre els mesos de setembre i desembre vinent.

Els Nois d'història' d’Alan Bennett és el muntatge que dirigeix i interpreta Josep M Pou i 11 actors més i que està fent girà per Catalunya, i arribarà a Manresa a final de setembre (dies 26 i 27) per inaugurar el que serà el Toc de Teatre de la propera temporada. La segona obra del Toc és la comèdia ‘Cancún’, de Jordi Galceran –autor del superèxit ‘El mètode Gronhölm’-, que es podrà veure a Manresa els dies 17 i 18 d’octubre. La versió de ‘Hamlet’ dirigida per Oriol Broggi i que tan èxit té aquests dies a la Biblioteca de Catalunya de Barcelona també es representarà al Kursaal dins del Toc de Teatre el 31 d’octubre i l’1 de novembre. I per cloure l’abonament de teatre d’aquesta propera temporada, un vell conegut; la companyia Yllana (‘666’, ‘Splash’, ‘Pagagnini’ ), que aquesta vegada portarà a Manresa el seu darrer espectacle, ‘Brokers’. Serà el 12 i 13 de desembre.

Els abonaments per al Toc de Teatre costaran 60 euros i es podran comprar a partir del 5 de setembre a les 10 del matí a taquilla del Kursaal i a partir de les 12 del migdia per telèfon i per internet. (93 8723636 i www.kursaal.cat) Pel que fa a les entrades individuals, es posaran a la venda el dimecres, 9 de setembre.
  • Els nois d’història: 26 i 27 de setembre
  • Cancún: 17 i 18 d’octubre
  • Hamlet: 31 d’octubre i 1 de novembre
  • Brookers: 12 i 13 de desembre
ELS NOIS D’HISTÒRIA
Alan Bennett
Direcció: Josep Maria Pou
Any: 2008
Text: Alan Bennett
Intèrprets: Maife Gil, Josep Minguell, Nao Albet,Jordi Andújar,Javier Beltran, Oriol Casals, Alberto Díaz, Xavi Francès, Llorenç González, Jaume Ulled, Ferran Vilajosana, Josep Maria Pou

Els nois d'història és un dels millors textos de Bennett, una comèdia immensament divertida sobre el valor i el sentit de l'educació. Un text tan profund com brillant, tan commovedor com reflexiu. L'obra se situa en una escola anglesa d'educació secundària, on un grup de joves es preparen per als exàmens d'ingrés a Oxford i Cambridge. Aquesta situació permet a l'autor qüestionar si l'educació s'entén com un camí cap a l'èxit o com un camí cap al coneixement i la maduresa vital. Es va estrenar el 2004 al Teatre Nacional de Londres sota la direcció de Nicholas Hytner i va causar sensació només posar-se en escena, fent després temporada a Broadway i acaparant nombrosos guardons, entre els quals sis premis Tony i tres Olivier.

CANCÚN
Jordi Galceran
Direcció: Josep Maria Mestres
Any: 2008
Text: Jordi Galcerán
Intèrprets: Ferran Rañé,   Lluïsa Castell,   Lluïsa Mallol,   Toni Sevilla

"Cancún" és una comèdia de Jordi Galcerán que Josep Maria Mestres dirigeix als teatres. Ferran Rañé, Lluïsa Castell, Toni Sevilla i Lluïsa Mallol són els protagonistes d'aquesta obra. Dos matrimonis amb una amistat de més de 25 anys marxen de vacances a Cancún. Allí, en un sopar i després d'algunes copes, es destapa un secret que afecta els quatre. Aquest secret afectarà una de les dones, que no les té totes sobre si és cert, és una broma dels seus amics o què podria haver passat si s'hagués fet conèixer abans.

HAMLET
W. Shakespeare
Director: Oriol Broggi
Autor: W. Shakespeare
Intèrprets:  Cia. La perla 29. Julio Manrique, Ramon Vila, Carme Pla, Carles Martínez, Marc Rodríguez, Jordi Rico i Aida de la Cruz

El viatge que la perla 29 ha fet pel panorama teatral del nostre país ha estat en certa manera poc convencional. En tot cas ens agrada pensar-ho així. Des del nostre racó hem pogut anar creixent tranquil•lament, en equip, i amb convicció. Hem fet allò que hem volgut, a). posant-nos d’acord amb un públic creixent i fidel, i b). més o menys en etern conflicte, amb la realitat i allò que voldríem anomenar el “sistema teatral”. Un sistema teatral que estimem, perquè també és el nostre, i volem millorar. Durant aquests primers vuit anys de vida hem anat construint un equip de treball i un espai físic que ha sabut, creiem, generar un espai cultural dins aquest sistema del que parlàvem, i alhora un espai en l’imaginari col•lectiu.

Dins la nostra llibertat hem pogut agafar els textos que més ens han agradat, i sense complexes hem pogut fer allò que hem volgut. Hem utilitzat els elements que ens han convingut per dir allò que volíem en cada moment. Durant els últims anys hem tingut la sort de poder passar per El Misantrop, Vània, Antígona, .... i Shakespeare, amb el Rei Lear. I Shakespeare és llibertat. Llibertat total, dins la faixa extraordinària dels seus versos, i les seves situacions.
Ara, pensem, creiem, ens atrevim a pensar!, que podem fer un Hamlet. Fa por, i fa respecte, però al mateix temps ens fa una il•lusió boja. És com tornar a començar; mirar-ho tot diferent. Creiem que si esperem massa ja no serem prou joves per atrevir-nos, com ens ha passat amb el Lear, el Vània.... i al mateix temps comencem a tenir una edat que ens permet sentir-nos amb ganes de jugar amb Hamlet.

Per nosaltres és el moment. Estem preparats per la batalla, i en aquests moments recordem a Papasseit: Cada ferida, la sang d’un poema. (Papasseit hauria estat amic de Shakespeare i de Hamlet, ben segur. Res no és mesquí, ni cap hora és isarda!). El teatre no pot ser una cosa isarda, vetllada per gent poc generosa, torsimanys de l’alta cultura, salvatges o esquerps. El teatre ha d’estar fet amb ganes. Són els personatges que dubten, no els actors. Els actors ballen i canten, reciten, ploren, beuen cervesa i fan una festa davant dels espectadors. Tots contents perquè se senten lliures; gràcies a Shakespeare. Ens sentim més lliures, més homes, i tot és possible, i tot és meravellós; i quan no ho és, ho és per un moment, perquè: cada ferida és la sang d’un poema, d’una nova escena, d’un nou impuls.

BROKERS
Yllana Producciones
Direcció: David Ottone
Intèrprets: Fidel Fernández, Antonio Pagudo, Toni de la Fuente i Luis Cao

Amb ‘Brokers’, la companyia Yllana reflexiona sobre el món del poder, els diners, la fama, i el fanatisme per la moda i les últimes tecnologies. Amb aquest plantejament inicial, els quatre personatges principals es veuen submergits en una absurda i esgotadora carrera cap el triomf.

Amb una crítica directe cap els fonaments ideològics de la societat consumista, ‘Brokers’ planteja situacions ridícules que deixen al descobert les pors més amagades de la condició humana. L’obra també busca la interacció directa amb el públic perquè en un dels actes, els quatre executius conviden als assistents a invertir en borsa

La companyia de teatre Yllana va néixer a Madrid l’any 1991 de la relació d’un col•lectiu d’actors amants de l’humor gestual ja amb molta experiència en cafès teatre. Amb el temps, a part de la interpretació, el grup també ha incorporat la producció d’espectacles i la gestió de teatres.