Una exposició del CACiS de Calders analitza les secrecions femenines

Isabel Val i Mireia Molina Costa es basen en el concepte d'hidrofeminisme que planteja Astrida Neimanis a "Bodies of Water"

L'exposició que acull el CACiS investiga l'hidrofeminisme
L'exposició que acull el CACiS investiga l'hidrofeminisme | Vil-Molina
Redacció
15 de maig del 2024
Actualitzat el 16 de maig a les 8:03h

El Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç de Calders acollirà a partir de diumenge l'exposició Entre altres secrecions" d'Isabel Val i Mireia Molina Costa, una mostra que s'inaugurarà a les 12 del migdia i que podrà visitar-se fins al 28 de juliol

Entre altres secrecions és una exposició vinculada al projecte Cossos d'aigua, de les autores Isabel Val i Mireia Molina Costa, on s'investiga l'hidrofeminisme des de l'escolta profunda i l'experimentació sonora. La mostra trasllada a l'espai expositiu els silencis, llenguatges, sonoritats i presències que emergeixen de l'escolta del propi cos.

El treball parteix del concepte d'hidrofeminisme que planteja Astrida Neimanis a Bodies of Water (2019), que explora la permeabilitat i les interrelacions entre diferents cossos d'aigua -vegetals, animals, humans, mediambientals- a través de les seves connexions materials, ecosistèmics i biològics, però també socials i polítics, emocionals i íntims.

El llenguatge escrit i sonor esdevé el principal vehicle del projecte. La seva materialització convida el públic a escoltar, articular, i identificar-se amb els ecosistemes planetaris a través de les seves dimensions corporals i feministes, posant especial atenció als fluxos d'aigua que travessen des del nostre entorn als nostres cossos i accions, a allò que empassem, engendrem, plorem o suem.

L'exposició es troba emmarcada dins del programa de CACiS 2024, centrat en l'Aigua i els Ecosistemes Líquids, que aborda el canvi climàtic i la reducció dels recursos hídrics disponibles des de l'art i la investigació científica.

També forma part de les accions previstes al Programa Gènere i Territori 2024, on cada any CACiS visibilitza la realitat del món rural català i especialment la de les seves dones. Donar espai i valor a les seves mirades, afavoreix l'arrelament de població al territori i l'equilibri territorial.

Les autores

Mireia Molina Costa (Barcelona, 1997) és artista i escriptora. Investiga la intersecció del llenguatge amb el pensament eco/hidrofeminista, principalment a través de l'escriptura, la poesia, el cant i la creació sonora.

Llicenciada en Estudis literaris i d'humanitats, DT. Modern and Contemporary Writing (University of East Anglia, 2019) i postgrau de curadoria (Escola EINA, 2021). Seleccionada en el Premi Art Jove Creació 2024. Ha format part del programa Neither nor at land nor at sigui (Cittadell'art, Biella, 2023) i dels grups de curadoria col·lectiva del Festival Bivac, (CCCB i La Sullivan, 2022), On Mediation/9 (Universitat de Barcelona i Arts Santa Mònica, 2022) i Young Associates (Sainsbury Centri for Visual Arts, Norwich, 2018-19). Paral·lelament, treballa escrivint, investigant i editant en el grup de recerca i programació artística eina idea.

Isabel Val (Barcelona, 1988) és una artista visual que treballa a través de la fotografia, el dibuix i el vídeo. El seu treball explora la nostàlgia, el dol i les connexions invisibles entre el passat i el present. La seva pràctica es basa en el ritual i la repetició, seguida d'un gran interès per les tècniques analògiques que deixen espai per a la improvisació i els errors.

La seva obra s'ha exposat i projectat a Barcelona, Budapest, Berlín, Mèxic i Canadà.

Arxivat a