Inspirat en els grans artistes clàssics, l'escultor Gerard Mas (Sant Feliu de Guíxols, 1976) porta al Museu de Montserrat les seves dames renaixentistes. Dones d'una bellesa perfecta que mengen piruleta o fan una bombolla amb xiclet. A Montserrat però, l'artista s'ha deixat impregnar per "l'atmosfera" del lloc i presenta aquestes dames convertides en espelmes i fetes de cera. És la primera vegada que l'artista treballa amb aquest material, i ho fa inspirat en les espelmes que els devots de la Mare de Déu de Montserrat deixen a la sortida del temple. A l'exposició, titulada Ofrenes i Vestigis, l'artista també hi porta el seu propi exvot, un bust de la seva filla fet amb més de 30 quilos de cera.
Al llarg de la seva trajectòria, Gerard Mas ha anat acumulant un munt de peces al seu taller. Ara, inspirat en les sales d'exvots, ha decidit exposar-ne una part a la mostra que presenta al Museu de Montserrat. "Una selecció caòtica, sense una composició clara, on hi ha una infinitat d'històries i que porta a pensar en les sales d'exvots i la multitud d'històries personals que hi pot haver darrera d'aquells ciris", ha explicat.
Però a Montserrat també hi porta el seu propi exvot, un ciri de més d'un metre d'alçada amb el bust de la seva filla quan era un nadó. Tot un repte si es té en compte que aquesta és la primera vegada que l'artista treballa amb cera, un material que, segons ha dit, s'escau molt bé a Montserrat, ja que és "càlid, orgànic i amb caràcter efímer, ideal per crear un ambient íntim i de capella".
Dames renaixentistes convertides en espelmes
Ara bé, si Mas és un dels escultors més representatius de l'escena contemporània és, en part, gràcies a una de les seves obres més conegudes, les dames renaixentistes. Dones que representen la màxima expressió de la bellesa ideal, però que l'artista posa en contrast amb recursos contemporanis del món modern, com pot ser una dama menjant xiclet o furgant-se el nas.
A Montserrat, les ha convertit en espelmes, inspirat en les que els devots de la Mare de Déu de Montserrat deixen a la sortida del temple. Tot un exemple del to irònic i sarcàstic de l'artista que, des d'aquest divendres, exposa a l'Espai Pere Pruna del Museu de Montserrat.
L'escultor gironí Gerard Mas porta la seva irreverència i ironia a Montserrat
Ha inaugurat l'exposició "Ofrenes i Vestigis" en què l'artista treballa amb cera per primera vegada
ARA A PORTADA
Publicat el 15 de novembre de 2019 a les 14:26
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Alumnes de Sant Mateu de Bages guanyen el Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català
-
Cultura i Mitjans Se suspèn el Pessics de Vida amb Mario Gas previst per al 28 de maig
-
Cultura i Mitjans El Tribunal Suprem no admet a tràmit el recurs de Transversal pel projecte museogràfic del Museu del Barroc
-
Cultura i Mitjans «L'alcova vermella» en ràdioteatre dona el tret de sortida als actes Balaguer
-
Cultura i Mitjans La basílica de la Seu presenta el primer cicle d'orgue Magí Pontí
-
Cultura i Mitjans L'Auditori de Sant Francesc es converteix en un plató cinematogràfic durant quatre setmanes