La UPC Manresa va acollir el passat dissabte 26 d'abril una nova edició de la Merithon, la hackathon emmarcada dins del projecte europeu Merit, coordinat per la UPC Manresa i cofinançat pel Digital Europe Programme, que promou la formació i captació de talent en àmbits clau com la intel·ligència artificial, la ciberseguretat i l'Internet de les Coses (IoT).
L'esdeveniment serveix també per donar a conèixer el nou màster de la UPC Manresa, Master's in Machine Learning and Cybersecurity for Internet-connected Systems, posat en marxa aquest curs dins el marc del projecte Merit. Aquest màster respon a la creixent demanda de professionals especialitzats en tecnologies emergents i seguretat digital.
En aquesta tercera edició de la Merithon (la segona celebrada a Manresa), la participació ha superat expectatives amb 26 participants repartits en nou equips, que van afrontar durant tota la jornada reptes reals proposats per empreses i centres de recerca com On-Laser, Asoindel, F2R, FBK i la pròpia UPC. El disseny i dinamització de la jornada ha comptat amb la col·laboració de l'expert en hackathons Naoufal Dahouli, contribuint a l'èxit organitzatiu i de participació.
Els equips van escollir entre dotze reptes tecnològics i van treballar intensament per oferir solucions innovadores. A la cloenda, cada grup va presentar la seva proposta davant d'un jurat format per Cristian Rodríguez, professor del màster i expert en ciberseguretat; Jaume Martínez, representant de l'empresa Asoindel i soci del projecte Merit; Maria Ariño, experta en intel·ligència artificial, i Miguel Romera, expert en intel·ligència artificial.
El jurat va escollir dues propostes guanyadores, que van rebre premis de 300 euros, patrocinats respectivament per Cetim i Masats.
Equips guanyadors
- Premi Cetim: Chengheng Li Chen, Xu Yao Chen, Zhiqian Zhou, Zhihao Chen i Pengcheng Chen
- Premi Masats: Hafid Kharbouch i Raquel Horta
Amb aquesta nova edició de la Merithon, la UPC Manresa consolida el seu compromís amb l'impuls de la innovació, el treball col·laboratiu i la transferència de coneixement entre l'àmbit acadèmic i empresarial. La universitat ja està treballant en la propera edició de la Merithon, amb l'objectiu de continuar fomentant vocacions tecnològiques i donar visibilitat a les oportunitats que ofereix el màster i el projecte europeu Merit.