«Marea Alta» tancarà l'any del projecte Aigua / Ecosistemes líquids al CACiS de Calders

L'exposició de Mar Oller i Anna Cayuela s'inaugurarà diumenge i es podrà visitar fins al 28 de febrer de 2025

Mar Oller i Anna Cayuela exposen «Marea Alta»
Mar Oller i Anna Cayuela exposen «Marea Alta» | CACiS
Redacció
07 de novembre de 2024, 17:17
Actualitzat: 09 de novembre, 12:14h

L'exposició Marea Alta, de Mar Oller i Anna Cayuela, tancarà l'any del programa Aigua / Acosistemes líquids al CACiS El Forn de la calç de Calders, en una mostra que s'inaugurarà aquest diumenge i que s'allargarà fins al 28 de febrer de 2025. La seva inauguració serà a partir de 2/4 de 6 de la tarda. El mateix diumenge, el CACiS organitzarà una matinal que, a partir de 2/4 d'11 ìnclourà esmorzar, visita a les instal·lacions, una xerrada sobre l'ús de la calç en construcció natural, una altra sobre el projecte Euroregió sobre la calç i la presentació del projecte de Clara Gasull.

L'exposició vol descobrir com la natura treballa sola. Marees, onades, aigües. Creuant espais i al llarg del temps, l'aigua es present a les nostres vides, formant i donant forma. Portant i enduent-se, en moviment i en calma, en varietat d'estats i en infinitat de formes. En la juxtaposició́ de les creacions existeix una percepció́ compartida de símbols i imatges naturals que crea la possibilitat de diàleg. Un diàleg aquos entre ecosistemes, interns i externs.

Marea Alta vol recordar el vaivé́ d'aquest diàleg amb l'entorn -el territori, l'aigua, els materials que ens envolten, nosaltres mateixos- i com evoluciona al llarg del temps. Convidant a reflexionar sobre la relació́ que es té amb els ecosistemes que s'habiten i els seus habitants.

Aquesta exposició s'emmarca dins del programa que va iniciar aquest 2024 per valorar l'aigua i els efectes del canvi climàtic.

Projectes de sostenibilitat

El CACiS estudia la influència i el potencial transformador de projectes de creació artística i vinculats a una noció ampliada de site specific i a processos de creació col·laboratius en diàleg amb les comunitats humanes i fins i tot amb els elements biòtics i abiòtics de l'ecosistema.

Durant el 2023, el CACiS va treballar el Clima, un programa on el clima va ser l'eix vertebrador adreçat a crear inquietud i discussió al voltant del canvi climàtic posant en comú diferents línies de pensament relacionant art, ciència, pensament i tècnica per apuntar possibles vies de canvis, en sentit positiu, com a elements de mitigació del canvi climàtic i dels efectes de destrucció de la biodiversitat.

Aquest 2024 el programa s'ha centrat en el canvi climàtic i la reducció dels recursos hídrics disponibles.

L'exposició està organitzada pel CACiS i Moianès del Decreixement, amb la col·laboració del Fanal i el suport de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a