Carles Riera: «Una CUP forta és sinònim d'un Parlament més independentista i més d'esquerres»

El diputat ha participat en un acte a Sallent on ha apostat per retornar "als consensos de l'independentisme transformador"

Carles Riera, Martina Marcet i Èlia Torrescasana durant l'acte de la CUP a Sallent
Carles Riera, Martina Marcet i Èlia Torrescasana durant l'acte de la CUP a Sallent | CUP
Redacció
05 de maig del 2024

La CUP es reivindica com l'eina més eficaç per garantir un Parlament que trenqui amb "l'autonomisme de la sociovergència republicana". El diputat cupaire, Carles Riera, va demanar dissabte a Sallent reforçar la CUP com a vot útil: "perquè el proper Parlament sigui més independentista i més d'esquerres cal una CUP forta". 

Riera va lamentar que aquesta legislatura s'han quedat sols "defensant l'escola 100% en català, el referèndum d'autodeterminació i la planificació econòmica". I ho atribueix "al model de país de PSC, Junts i ERC que cada vegada és més igual i cada vegada és més Estat espanyol".

La candidata de la Catalunya Central per la CUP, Martina Marcet, va centrar el seu discurs en les propostes per a la pagesia i les comarques més oblidades. Marcet va assenyalar que "mentre el cistell de la compra no para de pujar, la pagesia es mor". Per això, va assenyalar la necessitat de disposar d'una distribuidora de compra pública d'aliments i trencar amb el model productiu de les grans empreses agroalimentàries que empobreix el país". Pel que fa a mobilitat, Martina Marcet va insistir en la connexió ferroviària a les comarques centrals "que és imprescindible per vertebrar els municipis i per lluitar contra el canvi climàtic".

L'acte també va comptar amb Èlia Torrescasana, candidata sallentina, que va animar al vot a la CUP "per defensar la sanitat pública, l'escola en català, l'aigua, la terra i l'habitatge digne".