
Les dues cadires buides dels regidors de Cs durant el debat de la proposició. Foto: Pere Fontanals
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat aquest dijous amb els vots de CiU, ERC i la CUP una moció de suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, més coneguda com la de desconnexió amb Espanya.
El debat del text no ha comportat cap sorpresa. Els representants dels grups municipals de CiU, ERC i la CUP han repassat, en unes intervencions més o menys extenses, els motius per presentar aquesta proposta. El representant de DM ha anunciat que s'abstindria, i que aquest vot hauria pogut ser diferent si en comptes de "desconnexió" es parles de "negociació" amb l'estat espanyol. I el portaveu del PSC ha exposat que faria el mateix que ja va fer el seu partit a la càmbra catalana. O sigui, votar en contra.
Les dues úniques curiositats del debat de la moció s'han produït, precisament, al marge d'aquest debat. Per una part, abans de començar el punt, Ciutadans ha demanat la paraula per anunciar que ells s'absentarien per tal de no participar en el debat i votació d'un text "que està suspès cautelarment pel Tribunal Constitucional".
I de l'altra, hi havia la curiositat, molt ben apuntada en la seva intervenció pel socialista Felip González, per veure què votaria l'únic regidor d'Unió al consistori, Miquel Davins. Tot i el divorci de la coalició entre Convergència i Unió, Davins continua formant part del grup de CiU a l'ajuntament de Manresa, tot i ser el president comarcal dels democristians, i la moció el posava en el dilema entre votar segons les indicacions d'Unio, o sigui, en contra, o fer-ho en la línia dels seus companys de Convergència a l'Ajuntament de Manresa.
La resolució d'aquest suposat conflicte no s'ha fet esperar i el regidor d'Unió ha votat a favor de la desconnexió amb Espanya, ha escollit l'estabilitat, i ha aixecat la mà quan tocava com si res no anés amb ell, malgrat que tothom estava pendent del seu vot.