Tenint en compte la problemàtica que pateix Castellbell i el Vilar en relació a les crescudes del riu quan hi ha temporal i el conseqüent cost de les actuacions de reparació i manteniment, l'Ajuntament s'ha presentat a la convocatòria de subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per aconseguir finançament per portar a terme dues accions.
Manteniment
Per una banda, s'ha acollit a la línia de subvencions de manteniment i conservació de lleres-conques internes. L'objectiu és retirar la vegetació que pugui obstaculitzar el pas de l'aigua per la seva excessiva densitat, eradicar la vegetació invasora i retirar els arbres morts o de brancatge excessiu mitjançant una poda. L'actuació es preveu en una superfície de 59.000 metres quadrats i 1'25 quilòmetres de longitud. El cost de l'acció és de prop de 105.OOO euros.
Protecció
El consistori també opta a la línia d'actuacions de protecció d'avingudes en zona urbana de conques internes. La intenció és poder construir una escullera per millorar la seguretat del tram del riu Llobregat al seu pas per La Bauma. El cost de l'obra és de 330.890 euros. Es demana una subvenció del 80% del cost. L'ACA ja va actuar en aquest tram del riu després del pas del temporal Gloria.
Castellbell demana finançament a l'ACA per pal·liar la problemàtica de les crescudes del Llobregat
El consistori demana ajut per retirar la vegetació i construir una escullera
ARA A PORTADA
Publicat el 19 d’octubre de 2020 a les 15:00
Actualitzat el 19 d’octubre de 2020 a les 15:05
Et pot interessar
-
Societat La Plana de l'Om acollirà la IV Jornada per a la prevenció dels maltractaments a les persones grans
-
Societat «Hem vingut aquí pel futur dels nostres fills, i tot i les dificultats, no tornaríem enrere»
-
Societat Althaia acomiada 22 residents que s'han format a la institució
-
Societat Santpedor repeteix amb èxit el taller - performance de prevenció d'alcohol i drogues per a joves
-
Societat Ja es poden sol·licitar els serveis de transport escolar i menjador obligatori per al curs 2025-2026
-
Societat Dues alumnes de la Joviat brillen als Premis Gastronòmics Josep Lladonosa