El cònsol del Marroc a Barcelona visita aquest dissabte Manresa

Assistirà a la presentació de l'entitat Associació Arbre de Vida i serà rebut per l'alcalde, Valentí Junyent

Publicat el 16 de març de 2012 a les 18:26

El cònsol general del Marroc a Barcelona, Goulam Maichane, visitarà per primera vegada la ciutat de Manresa per assistir l'acte de presenta ció de l'Associació cultural i esportiva Arbre de Vida, que tindrà lloc aquest dissabte 17 de març, a les 5 de la tarda, a l'Auditori de la Fundació Caixa Manresa. Prèviament, el cònsol serà rebut per l'alcalde Valentí Junyent, i signarà en el Llibre d'Honor de la ciutat.

Durant la presentació de la nova entitat marroquina hi assistiran la regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich, que conduirà l'acte; el cònsol Goulam Maichane; Àngel Colom, en representació de la fundació Nous Catalans; i el president de l'associació Arbre de Vida, Zakaria Ofkir. L'acte es clourà amb un petit refrigeri amb te i pastes magrebines.

L'Associació Arbre de Vida va ser fundada el desembre de l'any 2010 a Manresa per part d'un grup de persones d'origen marroquí amb l'objecte de fomentar la convivència i l'aproximació entre el col·lectiu de nouvinguts i la resta de la ciutadania manresana.

Dins el objectius i actuacions marcades als seus estatuts, cal destacar la promoció d'un seguit d'activitats com son la pràctica esportiva, amb un equip de futbol propi que participa en tornejos; la formació per a infants; classes en àrab i català, on s'imparteix classes adreçades a nois i a noies; foment de donacions al Banc de Sang i Teixits de Manresa, entitat amb la qual col·laboren des de la seva fundació; suport a necessitats socioeconòmiques de famílies en atur, etc. També formen part del Consell municipal d'interculturalitat i migracions.

El col·lectiu de nous ciutadans d'origen marroquí a la ciutat està format & ndash;amb dades del 31 de desembre passat- per un total de 6.211 persones, que representen el 8,07% de la població total de la ciutat i el 44% del total de la població immigrada. És el col·lectiu d'origen estranger més nombrós i antic a la ciutat i amb presència a tots els barris.

A nivell associatiu existeixen altres entitats sorgides del col·lectiu magrebí, entre les quals cal destacar l'Associació Cultural Islàmica del Bages, l'Associació Islàmica Cultural de Manresa i l'Associació Diàleg i Participació.