El xef manresà Jordi Cruz recull les seves receptes més destacades al llibre ABaC. Cocina en evolución publicat per Grijalbo en una edició de luxe bilingüe en castellà i anglès i que inclou fotografies dels plats. El llibre inclou les receptes més singulars i creatives del restaurant ABaC, que té tres estrelles Michelin, i Cruz guia al lector per la història que hi ha darrera dels plats.
Segons l'editorial, amb "els seus plats reinventa els menjars tradicionals a partir de presentacions i combinacions de sabors explosius per a tots els sentits". A l'epíleg, Cruz fa una menció especial a tots aquells joves que volen començar o que ja han començat en aquesta professió.
En declaracions a l'ACN, Cruz ha explicat que el llibre és un recull de tot el què ha passat a l'ABaC en els darrers 10 anys. "Una feina passional i singular, que l'hem fet amb un equip amb moltes ganes d'agradar i que ha donat com a fruit la consecució de tres estrelles Michelin. Tota aquesta passió està reflectida en aquestes pàgines".
Sobre el recull dels plats al llibre, ha apuntat que els escollits són els que "un al costat de l'altre reflectien aquesta feina de molt de temps i molt esforç i donen a entendre de forma global, el què fem aquí a nivell de concepte i què és menjar a l'ABaC". Hi ha entre d'altres, un Bloody mary on the rocks, Macarrons de bloody mary, Cloïsses de carril amb mantega d'algues i caviar, Consomé de meló amb cristall de pernil, així com mantega d'avellana amb caviar i làmines cruixents de pa torrat.
Ha assegurat que la cuina és una marató i ha negat que sigui un esprint. "Sempre estem evolucionat i s'intenten fer passes endavant i la forma d'entendre la cuina per mi és evolucionar". Amb aquestes paraules ha fet referència al títol del llibre 'ABaC. Cocina en evolución'.
MasterChef
El xef ha dit que entén que hi hagi gent que pensi que pel fet de presentar MasterChef "no es prengui seriosament la seva altra vocació. Jo soc cuiner de medul·la i ho faig bé a MasterChef perquè soc un bon cuiner i el més important que tinc és el meu criteri en el moment de jutjar un plat".
El xef manresà Jordi Cruz recull les seves receptes més destacades en un llibre
Grijalbo publica una edició de luxe de "ABaC. Cocina en evolución", bilingüe en castellà i anglès
ARA A PORTADA
Publicat el 12 de desembre de 2018 a les 15:14
Actualitzat el 12 de desembre de 2018 a les 15:19
Et pot interessar
-
Societat La coordinadora territorial de Joventut visita el Nexe - Espai Jove de Sant Fruitós
-
Societat Joan Guix presentarà el seu «Els vigilants de la salut» dimecres a Sant Joan
-
Societat L'Ajuntament de Manresa impulsa una campanya per divulgar el Comerç Just durant el mes de maig
-
Societat Èxit dels tallers «En la pell del discriminat» al Bages per combatre el microracisme