La presó de Lledoners acollirà un taller sobre resolució pacífica de conflictes

Publicat el 23 de febrer de 2018 a les 17:16
Actualitzat el 23 de febrer de 2018 a les 17:22
El passat mes d'octubre i en el marc del Pla de Sensibilització, es va realitzar un taller sobre resolució pacífica de conflictes. La bona acceptació entre mestres, entitats i altres agents educatius, ha promogut que aquesta activitat s'ofereixi a altres col·lectius.

Per aquest motiu, dijous es va poder portar a terme al Centre Penitenciari de Lledoners i va comptar amb la participació de l'advocat de la Cort Penal Internacional, Jordi Palou Loverdos, i la regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolaria.

Jordi Palou Loverdos és advocat, mediador i consultor nacional i internacional en resolució de conflictes, ha estat pioner de la justícia universal i impulsor de diferents iniciatives per a facilitar el diàleg en conflictes nacionals i internacionals

Aquest taller té com a principal finalitat explorar quins recursos té cada persona per facilitar un bon ambient a l'entorn i, especialment, quines eines es poden desenvolupar per afrontar els conflictes com a oportunitat de diàleg i d'acostament amb els altres més que no pas com a confrontació.

Els participants al taller van poder reflexionar i compartir opinions sobre la prevenció de la violència, el seu origen i com es pot canalitzar. Comprovant com, sovint, canviant la pròpia conducta es modifica també la relació amb les altres persones.

Aquesta activitat forma part del Pla de Sensibilització i Educació per la Pau que es promou des de la Casa per la Solidaritat i la Pau, Flors Sirera (Programa de Cooperació de l'Ajuntament de Manresa).

Jordi Palou Loverdos

En Jordi Palou Loverdos és un dels 300 advocats acreditats davant la Cort Penal Internacional de La Haya. A Manresa, és conegut també perquè des del 2001 va assumir la representació legal de les víctimes catalanes, espanyoles, ruandeses i congoleses del conflicte a l'Àfrica dels Grans Llacs, entre elles l' infermera manresana Flors Sirera.

Entre altres mencions, al 2015 va rebre el Premi “Valor” 2015, atorgat pel Consell de l'Advocacia Catalana. Aquest guardó distingeixen persones i entitats que han destacat per defensar els drets humans i, que amb el seu treball, han contribuït en la lluita contra les injustícies. Més recentment, ha estat coautor d'un informe detallat de violacions de drets cívics i polítics a Catalunya durant el setembre de 2017 adreçat a l'Alt Comissionat de Drets Humans de l'ONU, 9 relators especials de l'ONU i al Comissari de Drets Humans del Consell d'Europa, entre altres.