Àngel Ros creu que Puigdemont ha de tornar de Brussel·les si els consellers surten de presó

L'alcalde de Lleida considera que no hi hauria risc pel president en el cas que els membres de Govern surtin de la garjola

03 de desembre de 2017, 09:28
Actualitzat: 13:30h

Àngel Ros, president del PSC Foto: ACN


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, assegura que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria de tornar de Brussel·les en el cas que els consellers surtin de la presó. El Paer en cap considera que no hi ha risc pel líder de l'executiu si el jutge obre la porta de la presó als membres del Govern, i s'ha mostrat partidari que puguin fer una campanya electoral "amb plenes condicions".

En declaracions a UA1 Ràdio, Ros ha apuntat que "s'ha de seguir un circuit, i si els consellers surten de la presó és d'esperar que al President Puigdemont, si tornés, se li apliqués el mateix criteri. És el més lògic".

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena decidirà aquest dilluns, coincidint amb l'inici de campanya electoral, si deixa en llibertat els membres de l'executiu català i els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que estan empresonats de forma preventiva per l'Audiència Nacional.  

Temor a una persecució contra ell i a que li facin "escarni"

Ros tem que li facin escarnis pel carrer durant els propers dies. El líder socialista ha carregat contra un tuit de la candidata de la CUP, Mireia Boya, en el qual assegurava, irònicament, que calia donar les gràcies a Ros si era trobat "pel suport del PSC al 155". Boya es queixava que aquest article ha precipitat el litigi de Sixena. "Això són crides a fer escarnis contra una persona? Aleshores, potser que ens ho fem mirar", ha dit Ros a l'emissora UA1.

El missatge li preocupa a Ros "des del punt de vista de la convivència", i ha asseverat que contra el PSC "val tot". En aquesta línia, el Paer en cap ha acusat la CUP de ser el sector més radical a qui li destorba el seny dels socialistes.