Can Fabes tanca després de 32 anys. La feina i els èxits del popular restaurant de Sant Celoni faran que sigui recordat per una cuina sorprenent i de primera qualitat, per una aposta irrenunciable pels productes de proximitat, per un tracte exquisit als clients, per fer-los sentir com a uns privilegiats, per tractar igual de bé els aliments i els processos, per no perdre de vista el món mentre va ser a dalt de tot, per començar des de la humilitat per arribar a ser tot un model a imitar. Se'l recordarà, també, per haver estat el primer restaurant català en obtenir el prestigi de tres estrelles Michelin.
Santi Santamaria va ser el gran artífex d’aquest èxit incalculable. Savi i inquiet, genial i sensible, Santamaria va saber explicar al món un model de cuina que el va convertir en el primer gran referent de la "revolució catalana dels fogons", un pioner que va obrir un camí daurat. Des del seu petit racó de Montseny, va saber arribar als paladars més exigents, va saber sorprendre, va saber mantenir-se fidel a una tradició plena de personalitat i, alhora, no sonar antic. Un gran cuiner i un gran restaurant que, a més, mai no van renunciar a ser i a mostrar-se tal com eren.
En essència, el tancament de Can Fabes ens priva d’un dels gras reclams que tenia la comarca, d’un establiment que s’havia guanyat el dret a ser un punt destacat del mapa culinari mundial. Però, més enllà d’això, el dia 31 d’agost tancarà un gran referent. Un mirall on aprendre a fer bé la feina, un exemple de lideratge en un sector que sap distingir la singularitat. Can Fabes, un referent vallesà que ha triomfat explicant al món uns valors, uns orígens, un país i un territori. Un restaurant que sempre ha estimat les llibertats, el compromís i l’autenticitat. Una passió per l’essència i pel localisme que l’ha permès ser veritablement universal. Un llegat que és incalculable. Gràcies per fer-ho possible.