L'ACVIC ha presentat aquesta setmana el programa expositiu i el programa públic i educatiu del centre pel 2024. Els dos projectes es retroalimenten mutualment, una manera de funcionar que, segons Caterina Almirall, la directora artística del centre, és fonamental per entendre la proposta de l'ACVIC.
Bet Piella, regidora de Cultura i Llengua de l'Ajuntament de Vic, insisteix que el centre és el pal de paller de les arts contemporànies i manifesta la voluntat d'acostar aquest equipament cultural a tota la ciutadania. Amb aquest objectiu, detalla, treballen conjuntament la gestió, la direcció artística i el servei educatiu, les tres potes del projecte.
Per a la seva banda, Maite Palomo, gerent d'ACVIC destaca el treball de tots els membres de l'equip del centre d'art i tot subratllant el canvi de gràfica i de web que s'ha fet coincidint amb la nova direcció artística.
Per la seva banda, Caterina Almirall, directora artística, es mostra satisfeta de poder explicar el projecte, que s'estructura al voltant de "tenir cura de". Un "tenir cura" no com a un recurs discursiu sinó com a una pràctica; del context, de les persones, de l'ecosistema en un sentit ampli. Una programació que té com a principal objectiu la promoció de la creació, la investigació, la producció i la difusió de les pràctiques artístiques contemporànies i convertir ACVIC en un espai model no sols pel que fa a l'art contemporani sinó també en referència a les seves activitats educatives.
El programa expositiu vetllarà per connectar i fer arribar al territori aquestes pràctiques artístiques per tal d'interactuar amb experiències, artistes i actors culturals externs. Començarà amb una exposició col·lectiva que s'inaugurarà el pròxim 17 de febrer amb el títol Estructures de suport per a criatures vulnerables i on participen Izaskun Araluzea, Neus Frigola, Marina González Guerreiro, Ariadna Guiteras, Mercedes Pimiento, Mònica Planes i Marc Vives.
També es duran a terme dues exposicions individuals: una del 18 de maig al 20 de juliol, a càrrec d'Eulàlia Rovira, que es planteja com a un diàleg entre artistes; i la de Francesc Ruiz, del 14 de setembre al 9 de novembre.
L'espai lateral es reservarà per a presentacions més breus en col·laboració amb diferents entitats a projectes com la Sala d'Art Jove -Xènia Canal i Mireia Bover seran les artistes convidades-, la UVic o el II Cicle d'Arts Digitals.
D'altra banda, es desenvoluparà també un programa educatiu -gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies- arreu del territori amb l'objectiu de consolidar ACVIC com a un espai de referència de la interacció art i educació. Bruna Dinarès, responsable de les activitats educatives, afirmava durant la presentació que el programa es divideix en quatre línies: la Formació Oberta; un programa d'activitats puntuals obertes a la ciutadania; un programa proposat als centres educatius, entitats de la ciutat, espais assistencials i sanitaris; i la línia de col·laboracions amb altres agents de la ciutat.
Destaca també que, enguany, s'engega Curioses, un projecte de formació transversal que durarà de febrer a juny, en el que els participants ampliaran els continguts artístics relacionats amb les exposicions d'ACVIC i d'altres espais culturals de la ciutat, i que comptarà amb l'acompanyament d'Anna Dot i Ángela Palacios.
Així mateix, s'impartiran cursos de formació i tallers relacionats amb les exposicions, com Si un gerro fos un cos, que durà a terme Neus Frigola, i d'altres específicament per a docents, com Aprendre a mirar, conduït per Judith Méndez, en el marc del programa Art i Escola. L'exposició vinculada a Art i Escola enguany canvia d'ubicació i tindrà lloc al MAP del 2 al 31 de maig.
A l'estiu es tornarà a celebrar la QUAM, una formació intensiva d'una setmana de durada en un entorn rural adreçada als més joves. A més, el programa educatiu també inclou les activitats familiars vinculades al Miniespai d'ACVIC.
ACVIC presenta els projectes artístics i educatius pel 2024
Caterina Almirall, directora artística del centre, subratlla que els dos projectes es retroalimenten mutualment
Ara a portada
-
Societat Osona Salut Mental amplia les instal·lacions amb consultoris nous i sales per a teràpies de grup Redacció
-
Societat La Facultat de Medicina de la UVic-UCC inaugura el primer laboratori especialitzat en audiologia de l'Estat Redacció
-
Societat Salut i l'Ajuntament de Vic perfilen la cessió del solar del Mercat Municipal per construir-hi un nou CAP Irene Giménez Vinyet
-
Ciutats Sau instal·la alarmes per advertir la població en cas de trencament de la presa Arnau Urgell i Vidal
-
Cultura i Mitjans El bressol original que va allitar Jacint Verdaguer s'exposarà de forma permanent a la Casa Museu de Folgueroles Redacció
Publicat el 19 de febrer de 2024 a les 12:00
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Una quarantena d'artesans i 200 formatges per tastar i comprar al tall: torna el Lactium de Vic
-
Cultura i Mitjans Sant Julià de Vilatorta celebra el 46è Aplec Caramellaire
-
Cultura i Mitjans Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: 25, 26 i 27 d'abril
-
Cultura i Mitjans Vic ja ha escollit «La paraula del poble»