El dimarts s'han concentrat a l'Atlàntida uns 400 alumnes en una Cantata exclusiva pels centres, que s'ha repetit aquest dimecres amb 600 alumnes més. La versió, oberta al públic general, s'ha pogut veure aquest dimarts al vespre i ha comptat amb la participació de la coral Brusquina i el cor de l'Escola de Música de Vic. En total, més d'un miler de persones han participat en aquesta cantata i han interpretat dotze cants.

La cantata Canigó dóna el tret també a la Quinzena Literària de Verdaguer a Folgueroles Foto: José M. Guitiérrez
Coordinats pel Centre de Recursos Pedagògics d'Osona i el Ripollès i inspirats per l'adaptació que va fer fa anys el professor Francesc Bitlloch, els alumnes han posat la seva veu a l'emblemàtic poema del poeta de la terra que durant la Renaixença va esdevenir un dels símbols més rellevants de la catalanitat.
La idea, ha explicat el director artístic Sebastià Bardolet, és que la Cantata no és quedi aquí. Tot el material que s'ha generat s'ha recollit des del Centre de Recursos Pedagògics i estarà disponible per a qualsevol de les escoles dels Països Catalans que vulguin reproduir o adaptar la idea. El president de Tradicat, Josep Costa, ha celebrat que molts dels alumnes hagin conegut l'existència de la flama del Canigó gràcies aquesta cantata i al poema de Verdaguer; i que uneixi tant els catalans del nord com els d'aquí.
Les tres cantates també han representat el tret de sortida de les activitats de la Quinzena literària Verdaguer 2016. Això significa dues setmanes plenes de concerts, un mercat de llibres, recitals i presentacions al voltant de la figura de mossèn que tenen l'epicentre a Folgueroles. Per Tradicat, la Cantata també ha servit per encetar altres actes que se celebren durant aquest mes de maig com el I Simposi Internacional de Focs de la Mediterrània (27 i 28 de maig) i el Congrés Internacional dels Focs de Sant Joan – Flama del Canigó (28 de maig).

La cantata Canigó va omplir el teatre Foto: José M. Guitiérrez