Més enllà de la música, la filosofia del festival continua sent la del compromís amb la música emergent, l'activisme social, la salut i l'ecologia. Per això el Bioritme acull una zona dedicada a productes ecològics, organitzacions socials i artesania, on els assistents troben diferents propostes relacionades amb aquesta filosofia.
Tal com informen des de l'organització, el seu "pilar fonamental és l'ecologia en tot el seu ampli espectre". Les begudes son 100% ecològiques, al BioMarket hi ha tot tipus de menjars també 100% ecològics, a més a més d'un gran nombre d'expositors artesans que fan del seu treball una peça única. També s'obrirà una zona d'acampada.

Senyalització de l'edició anterior Foto: Bioritme Festival
El públic també pot participar de xerrades i col·loquis sobre temes d'actualitat i problemàtiques. Es tracta de la Zona Consciencia't, on es plantegen debats al voltant de la bioconstrucció, les persones refugiades, el feminisme i la sobirania alimentària, amb la participació d'entitats i activistes com Okambuva, ProActiva Open Arms, Stop Mare Mortum, Queer Punk Riot, Tribunal de Monsanto, Justicia Alimentaria Global o Vida Sana.
Hi ha altres zones com, per exemple, la Zona BioNens, dedicada als més petits de la família i en la que podran gaudir de jocs, tallers, conta-contes i piscina, la Zona BioCirkus, que combina espectacles de teatre, dansa i circ amb tallers de malabars, didgeridoo o dapo star, i la Zona Benestar, amb terapeutes de diferents disciplines. Altres opcions seran els passejos en una embarcació solar pel pantà de Sau o les sortides amb piragua.
Totes aquestes activitats es faran, per segon any, a un dels paratges més idíl·lics de la comarca, al pantà de Sau durant quatre dies. Els abonaments del festival tenen un preu de 59 euros i inclouen els quatre dies.

Programació d'enguany Foto: Bioritme Festival