
El passat divendres, dia 7 de setembre, la botiga de la Cooperativa Plana de Vic (CPV) va acollir la degustació i presentació de la nova línea de negoci de plats preparats Mas el Guiu , impulsada per Isidre Castanyer, ramader expresident de la Cooperativa i col·laborador de la secció d’Opinió d’Osona.com. A l’acte també hi va ser-hi present Josep Erra, director general de la CPV.
La iniciativa empresarial sorgeix de l’explotació agrària familiar, que ha vist una oportunitat de negoci davant els canvis d’hàbits en l’alimentació de la societat actual, que busca solucions fàcils i ràpides d’alimentació, però amb productes frescos, de qualitat i de fonts de producció fiables.
El responsable de l’explotació, Isidre Castanyer, assegura que “hem vist oportunitat de negoci perquè oferim un valor diferencial que en plats preparats és difícil de trobar: la certificació de l’origen dels nostres productes”. I afegeix: “Volem demostrar al consumidor que encara que no tingui temps de cuinar, pot menjar tan bé com si li cuinés l’àvia a casa”.
La gamma de plats preparats de Mas el Guiu s’elabora a partir de productes frescos i de temporada de la producció de l’explotació. Els ingredients bàsics són principalment carn de xai, de porc i d´aviram provinent de les seves granges i verdures i hortalisses de la seva horta. Tots els productes es cuinen amb mètodes de cocció tradicional: a la brasa, al vapor o a foc lent.
Mas el Guiu presenta uns 30 plats entre els que hi ha carns a la brasa, cremes, pastes, guisats i diferents plats de llegums i verdures. Els plats es presenten en envasos de 500 grams (2-3 racions) i també en format de plat combinat on s´hi pot trobar per exemple una botifarra acompanyada amb mongetes o un pastís d'escalivada amb amanida.
Els plats compleixen amb el concepte de KM 0 ja que es distribueixen en un entorn proper que estalvia la intermediació, temps de transport, combustible i temps de conservació en càmeres frigorífiques.
L’explotació ha buscat un partneriat amb la CPV, tant pel que fa a la distribució dels seus productes a les seves botigues d’alimentació, com amb l’alimentació i cura animal a través de la Cooperativa, que treballa amb el mateix concepte de control de l’alimentació des de l’origen i fins al final.