​Tona obre el debat sobre la gestió pública de l'aigua

El municipi s'incorpora a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP)

Lluís Ges, alcalde de Tona, i Lluís Basteiro, coordinador de l’AMAP.
Lluís Ges, alcalde de Tona, i Lluís Basteiro, coordinador de l’AMAP. | Ajuntament de Tona
Osona.com
23 de gener del 2024
L'Ajuntament de Tona s'ha incorporat a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP) després de l'acord aconseguit al ple de desembre. D'aquesta manera, el consistori obre el debat per encaminar-se cap a una gestió pública de l'abastiment d'aigua.

El contracte de concessió d'aquest servei a Tona va finalitzar l'any 2017, encara que s'ha anat prorrogant fins a l'actualitat. Ara, l'Ajuntament està estudiant la possibilitat d'assumir-ne la gestió directa i està treballant per liquidar el contracte actual.

Tal com explica el consistori, s'està analitzant la futura prestació del servei d'abastament d'aigua, que podria acollir-se des de l'empresa pública del Consell Comarcal d'Osona, Onaigua.

L'ens supramunicipal s'ha convertit en el primer de Catalunya en assumir directament la gestió pública d'aquest servei, una iniciativa pionera al país a la qual ja en formen part Balenyà, El Brull, Sant Vicenç de Torelló, Sobremunt, Tavèrnoles, Torelló i Sant Julià de Vilatorta. Amb l'adhesió a l'AMAP de Tona, ja són 75 municipis, empreses d'aigua i entitats ambientalistes les que formen part de l'entitat.
Arxivat a