Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO), entrevista Antoni Mansilla, director general de Lavola a la secció "Empresaris d'Osona". En aquest espai es vol conèixer les companyies de la comarca, les seves necessitats i els seus reptes, entre altres.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lDKPnFo54SU[/youtube]
QÜESTIONARI LAVOLA
Respon Antoni Mansilla
Breu història de l'empresa
Lavola neix l'any 1981 a Sant Andreu de la Vola, quan l'Escola d'estiu de la Vall del Ges organitza una escola de natura per a mestres. Més endavant, en aquesta trajectòria, cal ressenyar l'any 1992 en el qual els serveis de l'empresa, ja consolidada, es diversifiquen i s'hi incorporen els de consultoria i comunicació. El 2005, s'amplien encara més amb els serveis d'enginyeria. Avui, Lavola és una organització que ofereix una gran diversitat de solucions per a la sostenibilitat. En aquest sentit, els coneixements especialitzats d'enginyeria han servit perquè Lavola hagi construït la seu de l'empresa a Manlleu, l'Ecoedifici, inaugurat el 2005, amb més de 1.000 m2 d'oficines concebudes segons criteris de sostenibilitat. Al febrer de 2019 l'empresa anuncia una fusió amb Anthesis Group, una consultora de serveis i solucions de sostenibilitat global, amb seu a Londres.
- Quina és la seu i ubicació de la companyia, i de quantes naus disposa?
- Lavola té les seus a Barcelona i Manlleu, i oficines a Madrid, Andorra i Bogotà (Colòmbia). La seu de Manlleu és l'Ecoedifici, representatiu del compromís de l'empresa vers la construcció d'una societat ambientalment sostenible i que el 2006 va rebre el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental. L'any 2010 també va obtenir la certificació LEED atorgada pel United States Green Building Council, un segell que valora aspectes relacionats amb la construcció i gestió sostenibles dels edificis.
- Quina activitat desenvolupa Lavola?
- Som una empresa especialitzada en sostenibilitat, aliada amb les organitzacions, territoris i persones compromesos amb un món més sostenible, als quals acompanyem en la seva transformació. Tractem la sostenibilitat en les seves múltiples dimensions i oferim solucions integrals que incorporen la comunicació i la tecnologia com a elements diferenciadors.
- A quantes empreses i institucions assessoreu en sostenibilitat?
- Tenim una cartera de més de 400 clients.
- Quant preveu facturar el 2019?
- 10,5 milions d'euros.
- Quants treballadors hi ha en plantilla?
- Actualment uns 250.
- Quin mercat té?
- El mercat osonenc representa un 5% del total de Catalunya, que se situa en el 75%. A Espanya és d'un 15% i internacional un 10%.
- Quines necessitats té l'empresa?
- El perfil que busca Lavola és molt divers. Des d'un perfil més creatiu, tant de disseny com de comunicació, passant per un més tècnic, d'enginyeria, de consultoria, amb estudis de ciències ambientals, geografia i acabant per un de més educatiu i pedagog per als nostres serveis d'Educació.
- Què demaneu a la comarca?
- Una part important de l'equip de treball de Lavola és de fora d'Osona i demanem una millor xarxa de transport públic per poder millorar els desplaçaments de les nostres persones treballadores.
- Quins futurs reptes té l'empresa?
- Pel que fa al creixement i desenvolupament de negoci, ens proposem un increment de la nostra activitat en projectes internacionals i en el mercat de LATAM, aprofitant la xarxa del Grup Anthesis. També creixent en el mercat espanyol, especialment a Madrid. Quant a la nostra oferta de mercat, ens proposem continuar desenvolupant les nostres solucions, incorporant el know how del grup, així com tecnologia i comunicació com a elements de valor i diferenciació. Per aconseguir això ens centrarem en la retenció i l'atracció de talent, com a element clau per la millora contínua, l'eficiència i la innovació.
Antoni Mansilla: «Lavola vol incrementar l'activitat en projectes internacionals»
El director general de l'empresa considera que cal millorar la xarxa de transport públic per als desplaçaments dels treballadors
Ara a portada
-
-
Societat Vic posa en marxa un aparcament d'enllaç per a persones que fan servir el transport públic Redacció
-
Societat Un veí del centre de Vic: «Vaig anar a dormir i encara no hi havia llum» Irene Giménez Vinyet
-
Societat Entre la llum de la plaça Major i la foscor a gran part dels barris: així es va viure a Vic l'apagada elèctrica Redacció
-
Societat Una metgessa del CAP de Centelles: «Hem tornat a fer les receptes amb paper i bolígraf, com abans» Redacció
Publicat el 19 de juny de 2019 a les 10:46
Actualitzat el 19 de juny de 2019 a les 11:07
Et pot interessar
-
Societat Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: de l'1 al 4 de maig
-
Societat Translog Osona reuneix una quarantena de professionals per parlar de ciberdelinqüència i empreses
-
Societat Vic demana més recursos policials i l'enduriment de les lleis per combatre la multireincidència
-
Societat Sau torna als escenaris amb un concursant d'«Eufòria» com a cantant