Bauzá, orgullós de ser el primer en liquidar la immersió lingüística

Vincula els mals resultats educatius al fet que Balears ha debatut durant dècades sobre la llengua a l'escola | Creu que el seu sistema "amplia llibertats i orienta l'educació a la competitivitat"

Publicat el 22 de juliol de 2013 a les 10:30
El president de les Balears, José Ramón Bauzá, ha volgut posar de manifest aquest dilluns en una conferència presentada per Mariano Rajoy- que el seu govern és el primer en posar punt i final a un sistema d'immersió lingüística a les illes. Bauzá ha vinculat els mals resultats educatius amb la immersió tot recordant que Balears està "a la cua educativa d'Espanya i d'Europa" i "des de fa dècades tot el debat educatiu a les Balears havia caigut pura i exclusivament en la qüestió lingüística". Ha recordat que al setembre d'aquest any es posa en marxa per primera vegada el sistema "de tractament integral de llengües" que "acaba per complet" amb la immersió.

Bauzá ha inclòs aquest missatge a la conferència que ha ofert a Madrid, on ha estat presentat per Mariano Rajoy i a la qual han assistit la vicepresidenta del govern espanyol, Soraaya Sáenz de Santamaría, i els ministres de Defensa, Foment, Sanitat, Agricultura i Ocupació, a més del president del Congrés, Jesús Posada, i la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre. També el vicesecretari de política autonòmica del PP, Javier Arenas, i el vicesecretari d'Estudis i Programes, Esteban González Pons.

Segons Bauzá, aquesta "modificació" del sistema educatiu no va ser fruit només del PP, sinó que ho és "de la majoria de la societat" que "és la que dóna suport al projecte polític que vam presentar". Tot plegat, ha apuntat, dóna "per primera vegada llibertat als pares per escollir la primera llengua vehicular de l'educació dels seus fills", perquè "han de ser els pares els que han d'escollir el millor que considerin per als seus fills".

La mesura, ha afegit "no arregla tots els problemes de l'educació", però "amb això s'amplien les llibertats de les persones i orientem l'educació cap a la competitivitat dels nostres nens en un futur en què les nostres fronteres estaran molt més enllà de les fronteres de la nostra comunitat i país i on hauran de competir amb altres nens del món sencer". "Un sistema educatiu no pot tenir complexes ni mesures a curt termini", ha conclòs.