L’Ajuntament de Cambrils (el Baix Camp) ha decidit interposar una denúncia contra l’entitat bancària BBVA per desfer-se d’una clàusula anomenada swap, signada l’any 2013, com una de les condicions per aconseguir el crèdit d’1.848.548,80 euros. Segons el consistori, aquesta clàusula abusiva suposa un sobrecost anual de l’entorn dels 20.000 euros per les arques públiques amb data de venciment l’any 2020, que l’Ajuntament ha de pagar independentment de si es pot liquidar el deute abans del previst.
El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, afirma que l’Ajuntament s’ha reunit amb els responsables del BBVA per intentar negociar el contracte però que aquests no han cedit i han preferit la via judicial. “Davant d’això, com a bons gestors dels recursos de la ciutat, no podem fer una altra cosa que seguir lluitant i portar el tema als tribunals”, ha assegurat.
En els pròxims dies, l’Ajuntament iniciarà un procés de licitació per contractar els serveis jurídics que portaran el cas.
La decisió de l’Ajuntament se suma a les denúncies que durant els últims mesos han presentat alguns clients d’entitats bancàries per aquest tipus de productes financers. Majoritàriament han aconseguit sentències judicials favorables que han condemnat als bancs a anul·lar-los el contracte i, fins i tot, a retornar els diners que s’havien pagat sota aquest concepte.
Què és una swap?
El swap és una assegurança subscrita amb una entitat bancària en el marc d’un crèdit que fixa el tipus d’interès durant un període establert. El problema és que l’índex es va fixar quan l’euríbor va tocar el seu màxim i en el context econòmic actual aquest llindar no se supera.
En el cas del swap de Cambrils, el topall fixat és d’un 7%, quan l’euríbor ara mateix és -0,303%. A més, des de l’ajuntament denuncien que encara que l’ens municipal tingui liquidesa per cancel·lar el deute, hauria de seguir pagant els interessos fins a la data del venciment.
Cambrils denunciarà el BBVA per una clàusula «swap»
L'Ajuntament i l'empresa s’han reunit per negociar el contracte però l’entitat financera no ha cedit i el consistori ha optat per la via judicial | Aquesta clàusula abusiva suposa un sobrecost anual de 20.000 euros al consistori
ARA A PORTADA
Publicat el 20 de setembre de 2016 a les 09:50
Et pot interessar
-
Política Nogueras reitera el no de Junts a la reducció de la jornada laboral i acusa el PSOE de no voler negociar
-
Política ERC, un any després del 12-M: fer complir el PSC i estabilitzar el partit de cara a les municipals
-
Política Pimec defensarà davant els grups del Congrés la inviabilitat de la reducció de la jornada laboral
-
Política Alvise es queda sol a Europa: els seus eurodiputats l'abandonen i l'acusen de «coacció i xantatge»