Els comuns proven d'evitar la queixalada dels socialistes i els acusen de «comprar el marc de la dreta»

Asens demana a PSOE i ERC que se sumin a la pressió internacional per "exigir la ruptura de les relacions amb Israel" i Albiach assegura que la tasca més revolucionària de les esquerres és fer d'Europa un far de pau

Urtasun, Asens, Colau i Albiach durant l'acte final del 9-J dels comuns
Urtasun, Asens, Colau i Albiach durant l'acte final del 9-J dels comuns | Albert Cadanet / ACN
Redacció
07 de juny del 2024
Actualitzat a les 20:54h

El candidat dels Comuns a les eleccions europees d'aquest diumenge 9 de juny i número dos de Sumar als comicis, Jaume Asens, ha fet esforços en el darrer míting de campanya per evitar la queixalada del PSOE i els ha acusat de "comprar el marc de la dreta" a la Unió Europea (UE). En aquest sentit, ha posat com a exemple la guerra i ha reivindicat la pau enfront de l'Europa i els discursos bel·licistes.

A Barcelona i davant d'unes 300 persones, juntament amb el ministre de Cultura, Ernest Urtasun; la líder dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, i l'exalcaldessa de la capital catalana i líder dels comuns, Ada Colau, ha assegurat que Europa no necessita "més tancs" sinó més serveis públics.

Asens també ha demanat a PSOE i ERC que se sumin al seu partit a la UE per "exigir la ruptura de les relacions diplomàtiques i comercials amb Israel", i ha cridat a mobilitzar el vot de l'esquerra el diumenge perquè defensar el planeta, la pau i una Europa verda per barrar-li el pas a l'extrema dreta, en les seves paraules.

Albiach també ha criticat que al continent hi hagi un consens bèl·lic que va "des de la socialdemocràcia a l'extrema dreta". Tot seguit, ha acusat el PSOE de formar part d'aquest consens i ha destacat que la tasca més revolucionària des de les esquerres és fer d'Europa un far de pau.

Colau ha explicat que Asens va ser el seu advocat quan era activista de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca (PAH) i la llavors delegada del govern espanyol a Madrid Cristina Cifuentes la va acusar de ser amiga d'ETA. L'exalcaldessa ha assegurat que a conseqüència d'això va rebre una carta a casa seva amb la cara del seu fill petit "amb una bala al front". Després d'això, ha desitjat que una persona com Asens arribi al Parlament Europeu (PE) per defensar a la ciutadania dels abusos de poder.