El Cercle d'Economia considera «injustificable» l'acció policial de l'1-O

L'entitat rebutja una DUI i referma la seva posició per una sortida dialogada

Mariano Rajoy, amb Juan José Brugera, a la clausura de les Jornades del Cercle
Mariano Rajoy, amb Juan José Brugera, a la clausura de les Jornades del Cercle | La Moncloa
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:06h
La preocupació ha pujat de grau en el món econòmic després de l'1-O i davant de la perspectiva de la proclamació d'una DUI pel Parlament de Catalunya. Avui, el Cercle d'Economia ha emès una nota en què rebutja la brutalitat policial produïda diumenge i afirma que la violència que es va veure és "inexplicable, no té justificació i ha deteriorat el nostre marc de convivència" i "la nostra imatge col·lectiva en el món".

L'entitat, presidida per l'empresari Juan José Brugera, referma la seva aposta per "una via dialogada i moderada" i mostra el seu rebuig a una Declaració Unilateral d'Independència (DUI), que sotmetria la societat catalana "a una tensió de difícil control". El Cercle reclama a Mariano Rajoy quan demana  "una actitud activa, quan no de lideratge, del govern i el Parlament espanyol". Afirma que s'està davant una conjuntura d'enorme gravetat i que cal trobar espais de trobada i convivència.

Des que el procés ha entrat en la seva fase més decisiva, l'actitud del Cercle ha estat la de continuar apel·lant -amb poc èxit- a una sortida negociada i evitar ruptures institucionals, evitant declaracions rotundes. Una posició que aplega des dels sectors més conservadors de l'entitat als més sensibles a posicions nacionalistes. Han estat dies de trobades restringides i contactes continus.

La preocupació al Cercle d'Economia és compartida per totes les entitats econòmiques del país. També a la Cambra de Comerç de Barcelona es viu amb tensió enorme davant els esdeveniments. El comitè executiu de la Cambra ha estat convocat per al dilluns vinent.