El PDECat preveu nomenar en els propers mesos els primers candidats a les municipals del 2019

El primer comitè nacional del partit aborda les tres línies estratègiques prioritàries: "maridatge" entre territori i àmbits, preparar els comicis locals i créixer en número de militants | La formació prepara un gran acte pel 17 de desembre per presentar el logotip, que s'ha fet a través de concurs públic

28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:19h

Primera reunió del comitè nacional del PDECat a la seu del partit Foto: ACN


El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) ha reunit aquest dilluns per primera vegada el comitè nacional. Es tracta d'un òrgan de deliberació -no executiu- en què hi participa la direcció, els consellers de la Generalitat, els caps de files al Parlament i al Congrés, dirigents territorials i els responsables de les sectorials. La cúpula ha aprofitat per explicar les tres grans prioritats dels propers temps: el "maridatge" de les sectorials amb el territori, preparar les eleccions municipals del 2019 i fer més militants.

"La reunió ha anat bé, molts ens hi estrenàvem", assenyala un dirigent consultat. La part de les eleccions municipals és una de les més rellevants que afronta la formació, vencedora dels dos últims comicis locals a Catalunya. Marta Pascal, coordinadora general de la formació, ha assenyalat que es farà una "estratègia concreta" per "nomenar els primers candidats" ben aviat, al llarg dels propers mesos. Això implica "consolidar els lideratges" o bé canviar-ne. En el cas de Barcelona, la federació va aprovar fer primàries durant el 2017 per triar cap de llista. Santi Vila i Joaquim Forn són els candidats que, a hores d'ara, es perfilen per aspirar a rivalitzar amb l'alcaldessa Ada Colau.

Nou disseny

Pascal també ha explicat que el PDECat farà un acte el proper 17 de desembre per presentar el logotip, que es triarà d'entre les 156 propostes que s'han fet arribar a la seu del partit. "Primer reunirem l'equip tècnic i l'executiva prendrà la decisió", ha apuntat la coordinadora general. El funcionament intern és diferent respecte de Convergència: l'antic comitè executiu nacional (CEN) prenia les decisions, mentre que ara ho fa la direcció executiva, integrada per dotze membres.

L'acte del dia 17, segons assenyalen a la formació, serà una manera de començar una "campanya de posicionament" per situar el nou partit. Aquesta és una altra via per aconseguir més militants: actualment es ronden els 12.000, però n'hi ha 5.000 que no han fet el trànsit de Convergència cap al PDECat.