El PSOE escalfa motors a Catalunya. Ho ha fet aquest dijous a Barcelona, en un acte de petit format que duia per títol "Els reptes del canvi a Catalunya i Espanya", adreçat als quadres i militants del partit, celebrat al convent dels Àngels, en què el secretari general, Pedro Sánchez, ha fet costat a Meritxell Batet, que serà la cap de cartell del PSC el 26-J. Sánchez ha presentat la candidata amb molts elogis, dient que té una "mirada catalana" de la realitat i que és una persona que "no baixa mai els ulls".
El secretari general socialista s'ha mostrat confiat que el PSOE pot guanyar les eleccions i que ara els ciutadans ja coneixen tots els protagonistes polítics. Ha dit que "la nostra frontera és la dreta extremista", en referència al Partit Popular. En canvi, ha esmentat la formació d'Albert Rivera, Ciutadans, com "una dreta renovada amb la qual podem arribar a acords". Ha aconseguit l'aplaudiment quan ha cridat, per enèsima vegada, a foragitar Mariano Rajoy de La Moncloa.
Batet ha exposat els tres eixos principals del projecte que defensa: superar la crisi, que és econòmica, social i institucional, garantint les pensions i combatent l'atur; preservar Europa i recuperar els "valors republicans" del continent, en perill per la xenofòbia que brolla en molts països; i un salt de modernitat, que segons ella serà possible amb una reforma federal de la Constitució. Batet ha assegurat que volen convèncer de les bondats de la Constitució a aquell sector de catalans que han deixat de creure-hi.
La candidata s'ha proclamat del tot convençuda del projecte socialista, la raó per la qual ha acceptat ser-ne la cap de cartell. Ha afirmat que ser la número 1 del PSC per Barcelona és "la millor manera de defensar el catalanisme del partit" i que tenir un bon resultat a Catalunya és "la garantia que Pedro Sánchez sigui el president del Govern".
Meritxell Batet encara no és candidata formal. Ho serà a partir de dissabte vinent. Però ja actua com a tal, abrigada avui pel gruix de dirigents del partit, amb les dues dones fortes de l'àrea metropolitana al davant: les alcaldesses de l'Hospitalet, Núria Marín, molt alineada amb l'ortodòxia del PSOE, i Núria Parlón, de Santa Coloma de Gramenet, coquetejant amb el dret a decidir. Entre el públic, vells militants, lleials malgrat les ensopegades, alguns d'ells alleujats per la sortida d'escena de Carme Chacon (com uns afiliats de Sant Andreu que afirmaven que "amb Batet ens anirà millor"), dirigents històrics de pes com Joan Francesc Marco, exdirector general del Liceu, o l'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que repartia abraçades. L'incombustible Josep Maria Sala tampoc podia faltar, com tampoc Carles Martí, rival efímer de Batet, i Joaquim Coll, de Societat Civil Catalana.
Sánchez defensa que C's és una «dreta renovada» amb la qual es pot pactar
Meritxell Batet vol convèncer els catalans de les bondats de la Constitució | La candidata socialista crida a recuperar els "valors republicans" d'Europa en un acte a Barcelona amb el líder del PSOE
Ara a portada
-
-
Política L'Ajuntament de Barcelona dotarà les biblioteques amb 10.000 llibres en català a petició d'ERC Ona Sindreu Cladera
-
-
Política Una absència sonada: per què Sánchez no serà al funeral del papa Francesc? Tania Tapia Díaz
-
Política Espanya ha donat 46 contractes a indústries militars israelianes en plena guerra a Gaza Redacció
Publicat el 12 de maig de 2016 a les 20:37
Actualitzat el 12 de maig de 2016 a les 20:39
Et pot interessar
-
Política L'escriptora Margarida Aritzeta presenta una petició d'indult total per a Laura Borràs
-
Política L'Ajuntament de Madrid multa Pablo Iglesias per excés d'aforament al seu bar
-
Política Junts demana «ajuda» al municipalisme davant de la «desconstrucció nacional» del Govern
-
Política Primer any sense conflictes constitucionals entre Catalunya i l’Estat