Per evitar la consulta, el polític va decidir incloure la paraula rei a la llei per la reforma política. Aquesta llei que va suposar la fi el règim franquista es va sotmetre a consulta el 15 de desembre del 1975 amb un 99,4% de vots a favor "i així vaig poder dir que ja s'havia sotmès a referèndum", explica Suárez a l'entrevista. La resta de l'entrevista a l'expresident es podrà veure aquesta nit a La Sexta Columna.Por qué el Rey está en la Ley para la Reforma Política? Suárez se lo confesó a Victoria Prego. Es la primera vez que este vídeo se ve en TV pic.twitter.com/IkzU2ti6P6
— laSexta columna (@laSextaColumna) 18 de novembre de 2016
Suárez va evitar fer un referèndum sobre la monarquia per por de perdre'l
En un moment d'una entrevista gravada el 1995, fins ara inèdit, l'expresident del govern va confessar-ho, ha explicat el programa "La Sexta Columna"
ARA A PORTADA
Publicat el 18 de novembre de 2016 a les 17:15
Adolfo Suárez no va permetre que es fes un referèndum sobre la monarquia durant la transició espanyola perquè totes les enquestes pronosticaven que perdien, segons ha publicat en exclusiva La Sexta Columna. L'expresident del govern espanyol ho va confessar en una entrevista feta el 1995 a Victoria Prego, un moment que fins ara havia estat inèdit. Tot i que el polític va tenir la precaució de tapar-se el micròfon quan parlava, es pot sentir clarament com explica que "la major part dels caps de govern estrangers em demanaven un referèndum sobre monarquia o república", però que "vaig fer enquestes i perdíem" i per això va decidir no fer-ho.
Et pot interessar
-
Política Segones Creus de Sant Jordi del postprocés: «Cal que insistim en allò que ens uneix»
-
Política Els canvis fiscals no inquieten (per ara) els promotors del Hard Rock
-
Política El Parlament investigarà les irregularitats i els casos de violència sexual a la DGAIA
-
Política Rull es compromet a fer «totes les gestions» perquè la Bressola pugui obrir el Liceu
-
Política El Govern crearà una direcció general d'IA i habilitarà un nou portal de subvencions per reduir terminis
-
Política Barcelona i 15 ciutats europees volen 300.000 milions d'euros anuals contra la crisi d'habitatge