Trias: «Collboni no voldrà deixar ni de broma la cadira d'alcalde»

El líder de Junts a l'Ajuntament considera que és "ciència ficció" vincular la governabilitat d'Espanya a la de Barcelona, però reitera l'oferta al PSC per arribar a un acord

Xavier Trias al ple de l'ajuntament
Xavier Trias al ple de l'ajuntament | Hugo Fernández
Nació
27 d'octubre del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 14:39h

Xavier Trias assumeix que té molt difícil arribar a l'alcaldia de Barcelona per més que sectors de Junts intentin vincular aquesta opció a un possible acord per investir Pedro Sánchez. "Quan un aconsegueix, encara que de manera estranya, la cadira t'hi asseus i intentes no deixar-la ni de broma", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. "Jo no la deixaria si fos alcalde per ser ministre", ha insistit cridant a "no desorientar a la gent".

Trias s'ha desmarcat d'"aventures" que, segons ell, no portaran enlloc i ha assegurat que no està "damunt la taula" la possibilitat d'incloure la governabilitat de Barcelona en la negociació malgrat el que, fora de micròfon, expliquen dirigents de Junts. "Tenim un alcalde que va perdre, però que és alcalde i és difícil fer-li ara una censura", ha dit sobre el possible relleu.

Trias votarà en contra de les ordenances municipals perquè, segons ha dit, no hi ha acord "en el model de ciutat". Això, però, no és irreversible. En aquest sentit, ha explicat que ell i Junts tenen la mà estesa al PSC i que si no plega de l'Ajuntament és precisament per facilitar que s'encarrili algun tipus d'acord. "Collboni ha de decidir amb qui governa, jo estic disposat a col·laborar i a entendre'ns. Si vol governar amb Colau que ho faci i farem d'oposició", ha sentenciat.