Campdevànol es planteja no pagar la nòmina de desembre

Joan Manso anuncia que cal reduir en 250.000 euros el descobert de la pòlissa de crèdit i que de moment aplacen el pagament a proveïdors

Publicat el 30 de setembre de 2011 a les 12:00
L'Ajuntament de Campdevànol pot no pagar la nòmina de desembre. Foto: Arnau Urgell

L'Ajuntament de Campdevànol té una situació de tresoreria “dramàtica”. Si més no aquest és el diagnòstic del seu alcalde Joan Manso que va anunciar mesures molt dures per intentar reduir fins a 250.000 euros el descobert de la pòlissa de crèdit de 750.000 –actualment se n'han gastat 500.000 euros-. Una situació que el mateix alcalde va atribuir al fet que "moltes de les subvencions previstes no estan arribant".

Manso va anunciar que la primera mesura és l'aplaçament del pagament de proveïdors així com demanar als constructors que endossin les certificacions d'obres. Com a tercera i darrera mesura el consistori campdevanolenc no descarta deixar de pagar la nòmina de desembre i aplaçar-la fins al gener una vegada es pugui disposar d'una nova pòlissa. Segons l'alcalde, aquesta mesura compta amb el recolzament del comitè d'empresa que entén la situació. Manso va afegir que demanar un crèdit de 500.000 euros –tal com passaria si no s'eixuga la situació actual- “rebentaria el sostre de deute”.

La resposta de l'exalcaldessa i cap de l'oposició Núria López va ser dura. “Aquest problema de tresoreria se l'han trobat tots els alcaldes des de la democràcia”. “Sembla que no sàpiga fer d'alcalde” li va retreure i el va instar a anar a picar les portes dels bancs per trobar una solució per aconseguir tancar la pòlissa a finals d'any i obrir-ne una de nova a inicis del 2012.

Moció per condonar la bestreta

El ple de Campdevànol també va aprovar per unanimitat una moció d'ERC per demanar una moratòria o la condonació del deute amb el Govern espanyol pel retorn de la liquidació de la bestreta del 2009. Un càlcul erroni a l'alça, per no preveure la crisi, fa que l'Ajuntament de Campdevànol hagi de pagar quasi 42.000 euros en cinc anys. Una xifra que se suma als 58.000 euros pel mateix concepte corresponents a la liquidació del 2008.