
El consell d'administració de Caixa Girona ha aprovat per unanimitat l'inici del procés de fusió per absorció amb la Caixa. Entre els punts que han pesat a l'hora de prendre la decisió hi ha el fet que la solvència de la Caixa evitarà que, en un futur, Caixa Girona es pugui veure involucrada en una segona onada de fusions.
L'absorció, avalada pels disset consellers, es farà sense demanar ajudes al FROB. El president de Caixa Girona, Manel Serra, ha destacat que la integració '"és una bona opció". Entre els punts que han transcendit de l'acord, hi ha el fet que es crearà un consell territorial (que s'encarregarà de seguir l'activitat financera) i que es mantindran les dotacions per a l'Obra Social.
En aquesta ocasió, el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, no s'ha oposat a l'absorció tal i com va fer anteriorment amb l'operació que hagués sumat l'entitat a UNNIM.
Xarxes paral·leles al Ripollès
Al Ripollès els efectes de l'absorció seran molt majors respecte a les dues operacions fallides amb les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa primer, i amb les de Sabadell, Terrassa i Manlleu després. I és que es tracta de les dues entitats amb un major nombre d'entitats (set en sis municipis) i que, a més, tenen una xarxa totalment paral·lela. En aquest sentit tant la Caixa com Caixa Girona tenen entitats a Camprodon, Campdevànol, Ribes de Freser, Ripoll (2), Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L'absorció suposarà de ben segur tancar-ne bona part després que en els darrers mesos la Caixa tanqués la seva tercera oficina a Ripoll i Caixa Girona fes el mateix amb la de Llanars.
- Més informació a DiaridelaCrisi.cat
- Vilert, ara sí (Gironainfo.cat)