Molló estudia reobrir l'escola i tenir llar d'infants

Els dos projectes estan en una fase preliminar

Redacció
07 de gener del 2010
Escola de Molló
Escola de Molló | Ajuntament de Molló
Escola de Molló Foto: Ajuntament de Molló

L'Ajuntament de Molló estudia reobrir l'escola, tancada el 2003, i crear una llar d'infants rural. El regidor d'Afers Socials, Josep Coma, adverteix però que ambdós projectes encara estan en una fase d'estudi molt preliminar. La idea va sorgir després que un grup de pares que porten la seva mainada a la guarderia de Camprodon demanessin a l'Ajuntament una ajuda per pagar part de la matrícula.

La demanda dels pares es va donar ja que diversos municipis de la vall tenen una petita subvenció ja que el cost pels nens no empadronats a Camprodon és major. El consistori mollonenc va acceptar la petició i la va incorporar en el pressupost de 2010. Tanmateix en la reunió amb els pares es va posar sobre la taula la possibilitat de tenir una llar d'infants rural com el cas de Vallfogona.

Actualment hi ha sis nens a les guarderies de Camprodon i Sant Pau i s'espera que aquest 2010 neixen quatre nens. A més els pares estan preocupats perquè el centre camprodoní està al màxim de la seva capacitat.

Aquesta possibilitat va fer “despertar” als responsables de l'Ajuntament la possibilitat de reobrir l'escola tancada l'any 2003. “Es va tancar per manca de matrícules i no pas de nens” recorda Josep Coma. En aquest sentit actualment hi ha 23 alumnes que cursen primària al CEIP Doctor Robert de Camprodon. “L'Ajuntament no farà cap pas amb Educació abans de tenir el compromís ferm dels pares de matricular els alumnes a Molló” adverteix Coma. En aquest sentit esperen celebrar ben aviat una reunió amb responsables del Secretariat de l'Escola Rural per tal que de valorar conjuntament els pros i contres d'aquest tipus d'ensenyament.

La ubicació solucionada

Si finalment un o els dos projectes tiressin endavant -segons Coma són independents- la ubicació no seria un problema. Se situarien a l'emplaçament tradicional actualment ocupat pel centre cívic. “Tenim una subvenció del PUOSC per traslladar-ho al segon pis de l'Ajuntament i per tant quedarà lliure” explica el regidor mollonenc.