Carles Rexach apadrina a Barcelona el Terra de Comtes

El projecte turístic s'ha presentat en societat al Palau Robert de Barcelona

Publicat el 08 de setembre de 2010 a les 15:21
Carles Rexach ha apadrinat el Terra de Comtes Foto: Terra de Comtes

L'exjugador i extrenador del Futbol Club Barcelona, Carles Reixach, ha volgut apadrinar aquest dimecres a Barcelona la presentació en societat del projecte de dinamització turística Terra de Comtes i Abats per la seva vinculació amb la comarca -els seus pares són de Ripoll-. Un acte que ha comptat amb el conseller Josep Huguet, el subdelegat del Govern espanyol Francesc Francisco-Busquets i els quatre alcaldes dels municipis participants -Ripoll, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses i Gombrèn- així com el president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Ramon Turrats.

El projecte Terra de Comtes i Abats tindrà tres grans potes amb els centres d'interpretació de la capella de la Congregació de Ripoll i de la rectoria de Montgrony -ambdós en obres- i el Palau de l'Abadia de Sant Joan, en funcionament des del passat mes de març. A més, el projecte permetrà condicionar com a via verda part del camí ral entre Campdevànol i Gombrèn entre altres accions de promoció i formació turística.

El conseller Josep Huguet ha destacat que els projectes de dinamització turística com el Terra de Comtes -és el quart que es tira endavant- “deixen traces al territori amb resultats econòmics tangible”. Huguet considera que tots els municipis -fins i tot els de turisme tradicional de costa o de muntanya s'han d'adaptar a un model que aposta per captar visitants en base als elements de la identitat pròpia. Pel conseller aquesta seria la millor estratègia per superar la competència que suposen les destinacions low-cost .



Per la seva banda Joan Carles Vilalta, director general de Turisme, ha volgut destacar que els mateixos catalans no són conscients del gran patrimoni cultural, paisatgístic, arquitectònic, històric i tradicional d'aquest territori. De fet el 70% dels turistes del Baix Ripollès provenen dels Països Catalans (el 46% de l'àrea metropolitana de Barcelona i el 6,5% del País Valencià). El turisme espanyol representa poc més del 12%, el francès un 6% i el 10% prové de la resta del món.

El conseller Huguet ha presidit l'acte. Foto: ACN