Els nous carnissers

El Consorci Ripollès Desenvolupament forma dotze persones en les tècniques de sacrifici, esquarterament i especejament

Publicat el 04 de novembre de 2009 a les 14:00

Els alumnes aprendran a sacrificar, esquarterar i especejar. Foto: CRD

Aquesta setmana han començat les sessions pràctiques d'un curs d’iniciació al sacrifici i especejament d’animals, organitzat pel Consorci Ripollès Desenvolupament. La iniciativa formarà a dotze persones, tant en situació d'atur com treballadors, per operacions de sacrifici de porcí, vacum i oví i el posterior esquarterament i especejament. És una actuació més del projecte Treball a les 4
comarques i que complementa al Pla d'iniciatives de dinamització comarcal (PIDC) del Ripollès.

Les classes dedicades al sacr de sacrificar els caps de bestiar es realitza a l'Escorxador del Ripollès, propietat de la Mancomunitat Comarcal del Ripollès -un òrgan que existia abans de la constitució del Consell Comarcal-, mentre que la part més estrictament de carnisseria es du a terme en una sala habilitada per aquesta tasca a Campdevànol. El curs, com els altres del Treball a les 4 comarques, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE).

A la presentació del curs realitzat a l'Escorxador del Ripollès hi van assistir el president de la Mancomunitat Comarcal, Enric Pérez, i el president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Ramon Turrats.


Foto de família d'alumnes i professors amb Ramon Turrats i Enric Pérez. Foto: CRD