Espectacular incendi que obliga a desallotjar el Llac Center

El fum afecta l'Hospital Parc Taulí, que es troba a una mica més d'un quilòmetre

El foc a la nova construcció
El foc a la nova construcció | Juanma Peláez
Redacció
07 de febrer del 2023
Actualitzat el 08 de febrer a les 7:18h
Un incendi ha cremat part de l'emblemàtic centre comercial Llac Center, que estava en obres per convertir-se en una residència d'estudiants a l'Eix Macià. Els Bombers han rebut l'avís a les 11.36 hores d'aquest dimarts i en una mica més d'una hora han controlat i apagat el foc.
  Tal com han precisat, han pogut treure el personal -una quarantena de persones- i no hi ha quedat ningú a l'interior de l'immoble. Tot i així, una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat un home, en estat menys greu, al CUAP Sant Fèlix. A més, han confinat l'edifici de veïns adjacent i 450 alumnes de l'Escola Catalunya, que es troba a prop del lloc.L'inspector de Bombers a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord, Joan Gallart, no ha precisat l'origen que ha provocat l'espectacular incendi, però ha apuntat que en aquest tipus d'obra hi ha materials "molt exposats i era fàcil que es produís" la propagació que hi ha hagut.  
 

Les feines dels Bombers amb el camió escala Foto: Juanma Peláez


De totes maneres, ha reiterat que es desconeixen les causes i ha detallat que les feines s'han fet tant a l'exterior com a l'interior, "per tal d'evitar l'expansió" de les flames i es repartís per la construcció. 

Afectació al Taulí
La columna generada, que s'ha vist des de diversos punts de la ciutat, ha tingut afectació a l'Hospital Parc Taulí, que es troba a una mica més d'un quilòmetre. Gallart ha explicat que des del centre sanitari els han advertit de la presència de fum a les instal·lacions i per això, s'ha ordenat aturar els aparells de ventilació i climatització. 

Fins al lloc s'hi han desplaçat 12 dotacions per sufocar les flames, que han obligat a desallotjar l'edifici, on s'hi feien aquests treballs de construcció, també set unitats del SEM, patrulles de la Policia Municipal de Sabadell i dels Mossos d'Esquadra.