Farrés cessa el tercer tinent d'alcaldessa de Sabadell «per amenaces i coacció»

Una discussió pujada de to precipita la decisió, segons l'Ajuntament

El ja exregidor a la sala de plens
El ja exregidor a la sala de plens | Juanma Peláez
20 de març del 2023
Actualitzat el 21 de març a les 10:50h
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha cessat el tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez,  -s'encarregava de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme- per "amenaces i coacció", segons ha informat l'Ajuntament de Sabadell aquest dilluns al vespre. 

En el comunicat, el consistori ha explicat que la decisió s'ha pres "després que dijous passat li comuniqués que no formaria part de la candidatura" del PSC a les eleccions municipals del mes de maig. Un comportament que hauria tingut lloc aquest dilluns i, a més, ha apuntat el mateix escrit municipal, que ha amenaçat Farrés amb interposar denúncies falses contra ella, altres membres de l'equip municipal i funcionaris de la casa. 

Farrés li ha demanat que sortís del despatx, quan, sempre segons el relat de l'Ajuntament, ha mostrat "una actitud agressiva i intimidant". Un cop ha acabat la discussió, ha portat a Fiscalia el que ha viscut, així com també ho ha posat en coneixement de la Comissió d'Êtica Pública de l'administració local. 

Les tasques que fins ara duia a terme Rodríguez les assumirà la regidora de Desenvolupament Urbà: Urbanisme, Obres d’Equipaments i Llicències urbanístiques, Mar Molina

Suspensió de militància

El PSC, també en un comunicat, ha anunciat que ha iniciat el procediment per suspendre de militància l'exregidor i tots els càrrecs orgànics dins la formació que acabi amb la seva expulsió. Així mateix, li han reclamat el retorn de l'acta de regidor. A més, s'ha traslladat el cas al Comitè de Garanties Estatutàries per si fos necessari que es valori l'activació del Protocol Anti-assetjament.  

Els socialistes han detallat que en la conversa mantinguda el passat dijous, Rodríguez els va dir que "havien d'arreglar-li la seva situació amb diners, havien de forçar que li sumessin els triennis per cobrar més i assegurar-li una bona plaça". I davant la negativa de Farrés ha llançat aquest "xantatge inacceptable"

El partit ha manifestat "l'absolut rebuig i condemna a les actituds intimidatòries i masclistes" i ha recalcat que "ni un pas enrere" en aquest tipus de situacions. A la vegada, que han traslladat tot el suport a l'alcaldessa. davant qualsevol "amenaça o coacció, o intent de limitar de forma inacceptable la seva autonomia política i la seva potestat estatutària per elaborar la llista electoral". I ha insistit que "el xantatge no entra dins de la democràcia interna" de la formació.  

"No acceptaré mai cap xantatge, vingui de qui vingui"

Farrés, en un fil a Twitter, ha admès que ha estat "un dia dur" i que "no ha estat fàcil" prendre la decisió. Tot seguit, ha justificat la mesura: "No puc acceptar de cap de les maneres que ningú intenti soscavar la meva voluntat i les decisions que prenc en l'exercici de les meves funcions i atribucions, amb coaccions i amenaces. No acceptaré mai cap xantatge, vingui de qui vingui". I ha remarcat que és "un punt de no retorn".