Mena, sobre la cessió d'ERC: «Cal matar d'una vegada per totes el Quart Cinturó»

L'alcaldable dels comuns a Sabadell avisa que hi ha un compromís de "no destinar cap euro" dels comptes catalans a la infraestructura

Protesta contra el traçat del Quart Cinturó
Protesta contra el traçat del Quart Cinturó | CCQC
27 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:48h
Les reaccions a la cessió d'ERC amb la construcció de la Ronda Nord perquè el PSC aprovi els pressupostos han continuat. L'alcaldable de Sabadell En Comú Podem a la ciutat, i diputat al Congrés, Joan Mena, s'ha pronunciat amb contundència: "Cal matar d'una vegada per totes el Quart Cinturó".

Ha subratllat que es tracta "d'un model de mobilitat caduc" i que "no respon" a les necessitats actuals, ni de la ciutadania ni de les poblacions dels voltants de la capital vallesana. En aquest sentit, ha apuntat a infraestructures que beneficiïn la població; "que permetin respirar", perquè a la Gran Via de Sabadell "es triplica el límit de contaminació" i això "també afecta a la salut", i hi hagi "més transport públic".

Mena ha recordat que, en l'acord dels comptes catalans amb els comuns, hi ha un estudi informatiu per allargar els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fins a Castellar i la connexió d'aquest municipi amb la C-58 i que això "permeti pacificar la Gran Via". Propostes "incompatibles" amb el Quart Cinturó, que ha avisat es traduirà "en més contaminació i més cotxes".

Precisament, aquest pacte dels republicans i Catalunya en Comú contempla "no destinar cap euro" a la B-40 i Mena ha recalcat que s'han de "bloquejar i vetar" partides previstes que l'executin. "Fa 10 anys ho estem impedint", ha afegit i ha insistit en l'aposta pel transport públic. Ha lamentat "la cessió al xantatge" d'ERC davant "les formes prepotents de negociació" del PSC i ha carregat contra les dues formacions per actuar en clau partidista i no pensant "en els interessos de la ciutadania" amb els beneficis que el país tingui pressupostos.