El segueixen Castellbisbal i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, amb 70.700 i 66.500 euros per habitant respectivament, que ocupaven les dues primeres posicions des de l'any 2011. A l'altre extrem, hi ha un grup de tres municipis que tenen un PIB per habitant inferior als 10.000 euros per càpita, encapçalats per Badia del Vallès, Santa Margarida de Montbui (8.100 euros) i Vilanova del Camí (9.800 euros).
Aquesta estadística no és massa representativa de la capacitat productiva del municipi, sinó que més aviat és el reflex entre l'existència l seu terme d'una o més grans indústries i un cens de veïns concret -molt petit en alguns casos-, de manera que es poden produir resultats sorprenents.
Pel que fa a Martorell i els municipis ebrencs que encapçalen la llista, la ubicació de la factoria de Seat i de la central nuclear Vandelós 2 són determinants en el resultat, un factor que es va repetint en diversos dels municipis més ben classificats. Cal no confondre el PIB per càpita amb la renda per càpita del municipi, ja que és el segon i no pas el primer el que indica nivell de vida de mitjana de què gaudeixen els seus pobladors.
ELS 20 MUNICIPIS AMB EL PIB PER CÀPITA MÉS ALT
El PIB per habitant a preus corrents en l'àmbit comarcal mostra una evolució positiva els darrers anys. Així, l'any 2012, quinze comarques van augmentar el PIB per càpita en relació amb l'any anterior, el 2013 en van ser 20 i el 2014, 28 comarques. Els increments interanuals més rellevants el 2014 corresponen al Priorat (13,4%) i el Berguedà (10,6%), mentre que les comarques en què el PIB ha disminuït més són la Ribera d'Ebre ( 12,4%) i l'Urgell ( 10,1%).
EL PIB PER HABITANT, COMARCA PER COMARCA
Fes clic sobre cada comarca per saber-ne més