La cessió de la gestió d'alguns tributs municipals a la Diputació de Barcelona que pretén aprovar l'Ajuntament de Sabadell ha despertat recels a ERC. El portaveu de la formació, Gabriel Fernàndez, ha avisat que la mesura suposarà un "greu dany" a la sobirania municipal.
Ha dit que "s'allunya" l'administració local de "la gent, perquè estar el seu costat no és un eslògan, és un compromís", ha remarcat. Fernàndez ha assenyalat que l'entitat supramunicipal s'encarregui dels impostos de la ciutadania repercutirà en uns dos milions d'euros anuals, que és gairebé el que costaria un nou programa que en fes la gestió, ha assegurat. Per això ha garantit que si el 2023 ERC torna a govern refarà la mesura, si finalment acaba prosperant.
En aquest sentit, la regidora republicana, Èlia Soriano, ha precisat que aquesta mesura "implica perdre autonomia per investigar qualsevol acció", tot i que ha matisat que "això no vol dir que la Diputació no ho faci", però sí el que es "vol prioritzar". Ha recordat que durant el mandat anterior es van obrir expedients a empreses instal·lades a la zona comercial de Riu-sec "que no ho feien correctament".
També ha apuntat que tindrà afectació entre el personal, perquè caldrà cedir 11 treballadors que des de Sabadell treballaran per la institució que té la seu a Barcelona, "havent de canviar de servei si volen fer carrera". Soriano ha explicat que l'opció de la gestió tributària de la Diputació no la va contemplar l'empresa externa que es va contractar per trobar "possibles solucions", que van concloure, tal com ha explicitat, amb el sistemes diferenciats o comprar un programari nou.
[h3]Gairebé una cinquantena de taxes[/h3]
Aquest dimarts hi ha convocat un ple extraordinari per aprovar aquesta cessió dels impostos, que segons ha especificat el consistori es tracten d'una cinquantena, entre Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), Impost sobre vehicles de tracció mecànica i Taxa per aprofitaments especials del domini públic a favor d’empreses explotadores de serveis de subministraments d’interès general. En aquest concretament tres es farà gestió, recaptació voluntària i executiva i inspecció.
A més, també hi ha previst l'IBI, multes de trànsit i d'altres cànons i preus públics. Un servei que, en donar-hi llum verda, entraria en vigor a partir de l'1 de gener de 2022 i, tal com ha remarcat l'Ajuntament, no suposaria "cap gestió addicional" a l'usuari i "entre les millores", s'amplia la possibilitat de pagament a diferents entitats bancàries.
[noticia]34514[/noticia]
ERC avisa del «greu dany» a la sobirania municipal si es cedeix la gestió d'impostos a la Diputació
Aquest dimarts hi ha convocat un ple extraordinari per donar-hi llum verda
ARA A PORTADA

- Albert Hernàndez
- Exredactor de NacióSabadell
Publicat el 28 de juny de 2021 a les 14:10
Actualitzat el 28 de juny de 2021 a les 14:12
Et pot interessar
-
Societat Sabadell és la ciutat preferida de la població catalana per viure
-
Societat Així serà la Festa Major de Sabadell 2025
-
Societat L'Ajuntament de Sabadell invertirà prop de 3 milions en la millora dels carrers
-
Societat Pas endavant per construir el nou aparcament del passeig de Can Feu
-
Societat Els veïns de Sabadell es planten contra els ocupants d'un local després de setmanes d'incidents
-
Societat Així serà l'Eix Macià de Sabadell: renovació del carril bici i més seguretat