A partir d'un cotxe adaptat amb un sistema d'escànner, càmeres i sensors, es recolliran imatges en tres dimensions de tots els carres i l'espai públic que seran molt útils pels serveis de topografia i cadastre del consistori en tasques de planificació i manteniment de la ciutat i per inspeccionar la via pública. El sistema permet obtenir un núvol de punts continus d’alta densitat i imatges esfèriques 360º amb els quals s’obté un mapa precís i el màxim d’ajustat a la realitat.
La tinència d'alcaldia de Desenvolupament urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha valorat positivament els usos que es podran extreure d'aquesta prova pilot del Mobile Mapping que ha costat al voltant dels 5.000 euros. Una eina que està previst actualitzar-la amb el temps i que topografiï la resta de barris santcugatencs. Malgrat tenir un caràcter més tècnic que Google Maps, la ciutadania també el podrà consultar a través del portal web de l'Ajuntament.
.jpg)
La tinència d'alcaldia Francesc Duch i el director d'Infraplan Ricard Gonzàlez Foto: Sergi Baixas
Per la seva banda, el director d'Infraplan Ricard Gonzàlez, ha explicat que aquestes dades permetran inspeccionar elements de retolació, vetllar pel compliment de la disciplina urbanística i controlar l'estat dels paviments o del mobiliari urbà. Una eina "pionera" que permet fer ràpidament una feina que faria molta gent en molt de temps.