La regidora d'Educació força retirar un mural escolar contra la guerra a Palestina: «No podem traslladar el conflicte a Sant Cugat»

Davant la controvertida petició, la juntaire assevera que la petició la va fer ella a motu proprio

Imatge dels infants pintant el mural
Imatge dels infants pintant el mural | Instagram
S.B.
06 de desembre de 2023, 10:03
Actualitzat: 12:26h
Polèmica en la comunitat educativa de Sant Cugat. Tal com ha avançatCugatMèdia, el passat 23 de novembre la direcció de l'escola Pins del Vallès va retirar un mural que denunciava la guerra a Palestina a petició de la regidora d'Educació i Multiculturalitat, Carme Ardid.

Un mural fet pels infants i emmirallat amb el quadre de "Guernika" de Picasso que va sorgir arran d'una iniciativa d'un grup de famílies que volien denunciar l'"horror i la barbàrie de les guerres" amb missatges a favor de la pau i l'esperança. Aleshores, d'acord amb el vistiplau de la direcció del centre, la pancarta va ser penjada en una tanca del pati però, cinc dies més tard, Ardid va demanar al centre que la retirés perquè "l'alcalde havia rebut una queixa".

 

Davant d'aquesta actuació, les famílies van enviar una carta al batlle Josep Maria Vallès exigint-li explicacions davant d'una sol·licitud "unilateral que silenciava una actuació organitzada en favor de la cultura de la pau i dels drets dels infants de Gaza". A banda, en la missiva també asseguraven que el mural no havia causat cap mena de queixa ni problema de convivència a l'escola.

Segons expliquen les famílies, Vallès va contestar-los que ell no havia ordenat la retirada de cap mural. Així, 24 hores després, la regidora Ardid va tornar a sortir a remarcar que havia estat ella qui havia remès la petició de retirar la pancarta i no l'alcalde. "L'alcalde va rebre una queixa per uns cartells que hi havia penjats a la reixa d'una escola, i per això vaig considerar adient demanar que es despengessin. En cap cas va ser l’alcalde qui ho va demanar, i mai ordenar", va respondre Ardid en declaracions a CugatMèdia.

En qualsevol cas, la regidora defensa la seva actuació a motu proprio considerant que el seu càrrec públic l'obliga a "vetllar pels infants i joves de la ciutat", insistint que "en aquests moments s'estan donant situacions que afecten negativament alguns d'aquests alumnes". "No podem traslladar el conflicte a Sant Cugat ni esperonar la violència. A la guerra ningú guanya, tothom surt perdent i queden les víctimes, i les víctimes també poden estar aquí, a Sant Cugat", ha reivindicat Ardid preocupada per episodis d'"odi i de discriminació" que se'n poguessin derivar.

Des de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat han lamentat aquest "acte de censura" i, a través de les xarxes socials, la CUP ja ha demanat que se'n derivin "responsabilitats urgentment" davant d'uns fets que qualifiquen d'"intolerables". "Considerem que ha traspassat una línia vermella, i mostra seriosos dubtes sobre la idoneïtat de la regidora per al càrrec que ocupa, i sobre si ha de continuar sent la regidora d'educació", han sentenciat a través d'un comunicat. A banda, també han reclamat a l'alcalde Josep Maria Vallès que esclareixi quin és el seu posicionament i si recolza la decisió d'Ardid. Des d'En Comú Podem també han denunciat l'incident.