16
de desembre
de
2021, 10:44
Actualitzat:
17
de desembre,
9:33h
No al "Bar Mono". A principis de setmana, els mitjans locals recollien la notícia que el Mesón abaixava la persiana a finals de Nadal i vendria el local a un nou propietari. Aquest -gerent de la discoteca Sala Bikini de Barcelona- seria partidari de mantenir un negoci relacionat amb el sector de la restauració però canviant el nom i l'oferta gastronòmica; tot plegat acompanyat d'obres d'adequació a l'interior de la mítica fonda.
Davant d'aquestes novetats, l'Associació Gabriel Ferrater ha sortit a la càrrega. "El canvi de nom demostra una gran manca de sensibilitat vers la cultura, la història i la tradició d'un dels bars més emblemàtics de Sant Cugat", apunten en un comunicat on repassen la trajectòria de l'establiment com a "punt de trobada del món de la cultura des de la seva obertura als anys 60".
En aquesta línia, recorden que el Mesón es va convertir en un centre on el poeta Gabriel Ferrater organitzava assíduament tertúlies i diverses activitats amb els seus amics, professors i alumnes de la UAB (ubicada aquella època al Monestir de Sant Cugat i a l'actual Casa de Cultura).
Bressol del naixement de diverses entitats de la cultura popular local i lloc de trobada d'intel·lectuals d'arreu del país, l'associació Gabriel Ferrater considera que "Sant Cugat no es pot permetre perdre un dels seus referents culturals i històrics més importants". "Si el Mesón perd el nom, perdrà també identitat", asseguren.
Per aquest motiu, l'entitat santcugatenca ha engegat unacampanya a la plataformaChange.org per recollir signatures perquè el Mesón conservi el seu nom i esperit com a referència cultural i històrica del municipi.