Ho han fet superant diversos rierols acompanyats per famílies, grups d'amics, grups de cultura popular -geganters, diables, bastoners, caparrots i castellers-, que han arribat a l'esplanada de l'ermita a quarts d'una per iniciar els actes de l'aplec.
A banda dels santcugatencs, també hi havia representació de membres dels barris barcelonins de Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i Sants, que també celebren Sant Medir. Enguany, l'aplec ha arrencat amb una petita representació teatral que ha adaptat la llegenda a l'actualitat. Amb to irònic ha posat l'èmfasi amb les revoltes, la condemna de Medir per rebel·lió per haver plantat blat de moro en comptes de faves. També han sortit temes com la corrupció, o la programació del Teatre-Auditori.
[flaix]931[/flaix]
En el seu discurs l'alcaldessa de Sant Cugat ha parlat de la festa de Sant Medir com un punt de trobada entre els santcugatencs que ha de mantenir la tradició però pensant amb el present i el futur. Enguany a la tradicional llaçada de les colles han participat el conseller santcugatenc de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i el president del consell del districte de Gràcia de Barcelona, Ferran Mascarell.
Després de la tradicional missa i les actuacions de les diferents entitats de cultura popular santcugatenca, famílies i amics han gaudit d'un dinar amb algunes breus estones de sol i tot seguit han tornat desfent el camí fins a la ciutat.
La diada de Sant Medir aplega centenars de santcugatencs a Collserola, llegeix aquí la crònica https://t.co/d94XqgMChd #SantCugat pic.twitter.com/GyN08WQpPT
— NacióSantCugat (@NacioSantCugat) March 3, 2020