Barcelona "manté encesa la flama olímpica" mirant als Jocs del 2036. Ho ha dit el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, David Escudé, en un diàleg amb Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), organitzat per la Societat Barcelonesa d'Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball.
Escudé ha apuntat al "sentiment d'orgull de ciutat" per afirmar que Barcelona ha d'entomar grans ambicions i no renunciar a res. A la pregunta de si l'Ajuntament "treballarà" pels Jocs del 2036, ha dit que serà "el 2036, el 2040 o el 2044".
Escudé i Esteva, moderats per la periodista Glòria Marín, han fet un balanç positiu de la Copa Amèrica. Esteva ha parlat del "llegat excel·lent" que deixarà l'esdeveniment pel que tindrà de transformació urbanística del port olímpic, i també social, amb oportunitats per fer esport a joves i persones amb discapacitat. Escudé s'ha referit a "maritimitzar la ciutat" i a l'impacte que deixa en l'economia blava, amb empreses que es volen instal·lar a la ciutat, i en el pla urbanístic, amb projectes com el Pavelló Blau. El regidor ha subratllat l'aposta per grans esdeveniments i ha esmentat la rellevància que la ciutat aculli el Grand Départ del Tour de França del 2026.
Gerard Esteva ha reclamat un protagonisme i implicació real de les federacions esportives catalanes en tots els esdeveniments esportius que hi hagi a Barcelona, i ha llançat la proposta de cobrir les rondes per guanyar espai per poder fer qualitat esportiva al llarg de la ciutat, a més de millorar la qualitat de vida de la gent.
El regidor d'Esports ha assenyalat que un dels objectius de la política d'esport és que tots els ciutadans tinguin una instal·lació esportiva a menys d'un quart d'hora de casa. Esteva ha respost que "hi ha els pavellons, però l'activitat la fan les lligues escolars, els clubs, les entitats, que majoritàriament són sense esperit de lucre, també hi ha empreses del sector, però és bàsicament sector privat". "Els que remen són les entitats i les coses s'han de fer de manera concertada", ha dit Esteva.
Sobre el paper de l'esport com a element de cohesió social, Gerard Esteva ha recordat que el primer presdient de la UFEC, els anys 30, va ser Pompeu Fabra: "Tenia clar que la millor manera d'entrar a les cases és l'esport". Ha recordat les 71 associacions que aplega la UFEC i el sentiment de pertinença que l'esport pot donar, d'integració i no marginació.