Com s'ha de tallar el tortell de Reis? Respon un famós pastisser

Oriol Balaguer explica el millor mètode per presentar les postres per excel·lència d'aquest dia sense destrossar-les en l'intent

Tortells de Reis que es venen en una pastisseria del Poblenou, a Barcelona
Tortells de Reis que es venen en una pastisseria del Poblenou, a Barcelona | ACN / Albert Hernàndez
Nació
04 de gener del 2024
Actualitzat a les 15:32h
El tortell de Reis és sense cap mena de dubte una de les postres estrella d'aquestes dates. Aquest dissabte estarà a les taules de gairebé tots els dinars de les famílies catalanes i ben segur que encara en quedarà algun tros per a un sopar lleuger o per esmorzar l'endemà. Però tot tortell comporta una gran responsabilitat: tallar-lo de manera correcta per no destrossar-lo.

I davant el dubte la millor recomanació és la dels experts. En aquesta línia, el famós pastisser Oriol Balaguer ha explicat al Via lliure de RAC1 el millor mètode per tallar el tortell de Reis. No s'ha de fer amb tisores, com defensava un tertulià del programa. La millor manera per fer-ho és utilitzar un ganivet de serra, l'habitual que es fa servir per tallar pa, tal com ha explicat Balaguer. "Vas serrant i és perfecte", ha apuntat el pastisser.
 

Optimisme entre els pastissers

Els pastissers catalans són optimistes de cara a la temporada d'enguany i també noten la moderació de la inflació pel que fa als clàssics tortells de Reis. "La gent els tindrà pel mateix preu que l'any passat", ha deixat clar Antoni Bellart, president del Gremi de Pastissers, en declaracions a l'ACN. Ell mateix atribueix aquesta congelació de preus a la baixada de la llum i les matèries primeres al llarg del 2023.

El tortell de massapà i el de nata són els més demandats per la clientela, apunta el president de l'entitat, però indica que hi ha "innovacions" de gianduia lemon pie que també guanyen protagonisme a les taules. Els obradors enceten el tram final de la campanya de Nadal i les vendes dels tortells de Reis superaran el milió d'unitats, segons els pronòstics de Bellart.