El col·lectiu ha assenyalat que actualment només hi ha dues futbolistes transsexuals federades en tot l'estat espanyol: Alba Palacios (Las Rozas CF) i Valentina Berr (Terrassa FC) i cap en categories masculines. Han recalcat que "si l'homosexualitat és encara una qüestió pendent d'afrontar en les categories masculines, la transsexualitat és encara un tema molt més tabú". Per això, la seva gran reivindicació d'aquest torneig ha estat contra la transfòbia en el món de l'esport. "Hi ha molta feina a fer en els esports en general, però especialment en el futbol professional", ha assegurat Steven Landry, president de Dracs de Barcelona.

Primera edició de la Dracs & Queens Cup al camp de futbol de l’escola Scala Dei, de Barcelona. Foto: ACN
Eloi Centellas, jugador de Dracs de Barcelona, ha explicat que el col·lectiu va néixer com un grup d'amics que tenen en comú el futbol i volien expandir aquest hobby a la comunitat LGTBI. "El nostre objectiu és donar visibilitat i això significa reivindicar i més en el sector del futbol". Centelles ha lamentat que la visibilitat LGTBIQ+ al món del futbol "s'ha quedat estancada i no ha avançat i encara queda molta feina per fer. Els clubs importants catalans no han fet un pas endavant i seria important que fossin exemple i donessin visibilitat i sortís el tema".
Dracs de Barcelona és una associació LGTBIQ+ i heterofriendly que "promou la integració de les persones, independentment de la seva condició sexual, a través de l'esport i, més concretament, del futbol".
L'entitat basa la seva activitat en entrenaments setmanals, la participació en una lligueta de futbol 7 i la realització d'altres activitats extraesportives, com ara sortides en grup, xerrades i debats. Cada divendres juguen una lliga al barri de Canyelles amb altres equips i la idea és fer un torneig anual que és el que han celebrat aquest dissabte. "Com a club som molt jove i la nostra idea és anar creixent i expandint-nos per donar visibilitat" al col·lectiu LGTBIQ+.