Un total de 3.329 persones han participat en la consulta popular per al canvi de nom de Sant Carles de la Ràpita. És a dir, el 26,72% del cens total. A les urnes, victòria de La Ràpita, però sense prou participació per fer efectiu el canvi automàtic de nom. Un 67,4% dels votants ha optat per canviar el nom del municipi pel de La Ràpita en la consulta local que s’ha celebrat aquest dimarts.
El resultat guanyador no ha assolit el mínim de participació establerta pel consistori per tal que la consulta fos vinculant. Els grups municipals de l’Ajuntament van acordar que l’opció guanyadora obtingués un mínim de 2.500 vots, el 20% de cens total. La Ràpita ha obtingut un total de 2.246 vots (un 18% del cens) pels 1.045 que s'han decantat per mantenir el nom.
Segons l’alcalde de la població, Josep Caparrós, però, “el resultat és clar” i no tanca la porta a fer efectiu el canvi de nom en ple municipal. “El resultat és molt clar. 7 de cada 10 persones que han anat a votar ho han fet per La Ràpita”. Encara que l’opció guanyadora no hagi obtingut el 20% dels vots, Caparrós considera que “s’ha d’obrir un període de reflexió interna de cadascun dels grups polítics, perquè en definitiva l'òrgan que aprova el canvi de nom és el ple de l’Ajuntament. No seria de justícia democràtica no analitzar aquests resultats i prendre les decisions oportunes”, ha afegit.
En la consulta existien dues opcions: votar per l’actual, Sant Carles de la Ràpita, o canviar-lo per la Ràpita. L'objectiu és resoldre definitivament un debat històric que té lloc a aquesta població, entre els partidaris de mantenir el nom actual o de canviar-lo. Ara bé, sembla que els resultats no permetran resoldre el problema a curt termini.
En directe a Ràdio Ràpita la regidora Onna Tomàs (ERC) s'ha mostrat satisfeta per com ha anat la jornada. "Un dia de rialles, d'alegria sana, on la gent ha votat majoritàriament la Ràpita però cal veure com és canalitza el resultat al no haver arribat a la participació que vam acordar al Ple"."Cal seguit parlant entre tots i decidir". Helena Queralt, de Junts per la Ràpita, ha declarat que li ha sobtat "la baixa participació". "Cal entrar en debat, encara que una opció és superior no hem arribat als números acordats i ens trobem en un escenari on cal molt debat per ser vinculant".
Rosa Anglès, del PSC, també es decanta per no donar suport al canvi de nom ja que creuen que la participació ha estat molt baixa. "La consulta és molt sana, s'han expressat emocions" però no ha arribat al 20%. "Creiem que la gent té altres prioritats socials i per a nosaltres ara ja serà un tema tancat. Pedro Hernández, del grup "MÉS Ràpita " ha valorat positivament la jornada. " La gent ha vingut lliurement a votar i és positiu". "Cal felicitar a les dues opcions, als que han votat Sant Carles de la Ràpita i als de la Ràpita". "Cal respectar el resultat, si no la gent pensaria que no respectem la seva decisió".
«La Ràpita» guanya però sense prou participació per fer efectiu el canvi de nom
L'opció curta ha obtingut 2.245 vots davant dels 1.045 vots de Sant Carles de la Ràpita tot i que la participació no ha arribat al 20% vinculant
Ara a portada
Publicat el 12 d’octubre de 2021 a les 19:59
Et pot interessar
-
Societat Collboni es compromet a construir equipaments i habitatge protegit a Glòries després d’inaugurar el nou parc
-
Societat Un incendi crema una gran pila de ferralla en una indústria a Can Tunis, entre Barcelona i l'Hospitalet
-
Societat Per què mai s'acaba de reformar la plaça de les Glòries?
-
Societat Mor el conductor d'una furgoneta a Martorell, en una sortida de via a l'AP-7